Řízení letového provozu zvažuje rozšíření své centrály v Jenči

Areál Řízení letového provozu v Jenči u Prahy. Foto: HochtiefAreál Řízení letového provozu v Jenči u Prahy. Foto: Hochtief

Státní podnik Řízení letového provozu začal řešit projektovou přípravu na rozšíření svého areálu v Jenči, kam zvažuje přesunout i některé

Státní podnik Řízení letového provozu začal řešit projektovou přípravu na rozšíření svého areálu v Jenči, kam zvažuje přesunout i některé jiné činnosti.

Začal už hledat architekta, který má zpracovat zastavovací studii a podklady pro územní rozhodnutí. Celkem by v Jenči mohly vzniknout až čtyři nové objekty. „Rozloha  areálu v Jenči je velmi velká a pro budoucnost bychom měli rádi přehled o možném využití,“ řekl mluvčí ŘLP Richard Klíma. Podle něj plány na rozšíření souvisí s rozvojem ve čtyřech oblastech: provozní, pro činnost a působení Letecké školy (CANI), pro činnost a působení Výcvikového střediska CATC a pro umístění střediska Virtuálních věží pro potřeby Armády ČR.

Podle Klímy zatím nepadlo žádné rozhodnutí, kdy by se mělo začít stavět. „Jedná se opravdu jen o studii pro náš přehled o nepoužitém prostoru a zatím nebylo vůbec rozhodnuto o realizaci jakékoliv stavby, není tedy ani žádný časový harmonogram, případné další kroky se budou činit až v budoucnosti,“ dodal Klíma.

ŘLP budovu v Jenči využívá od roku 2007.

Tagy Jeneč u Prahy Řízení letového provozu
22 komentářů