Řidiči se projedou po nových deseti kilometrech D6 už koncem listopadu

Dálnice D6 Nové Strašecí - Řevničov. Pramen: ŘSDDálnice D6 Nové Strašecí - Řevničov. Pramen: ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic vpustí provoz na dva nové úseky dálnice D6 dříve, než původně oznámilo

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vpustí provoz na dva nové úseky dálnice D6 o něco dříve, než původně oznámilo. Téměř deset nových kilometrů budou moci motoristé využívat už od 30. listopadu, původně se mluvilo o polovině prosince. ŘSD to uvedlo dnes na twitteru s tím, že půjde o takzvané předčasné užívání stavby. „Nyní například instalujeme svodidla a ploty nebo pokládáme vodorovné značení. Dokončovací práce budou probíhat i nadále po uvedení do provozu,“ sdělili silničáři.

Po třech letech výstavby se tak řidiči dočkají významného vylepšení silničního spojení Prahy a Karlových Varů. Konkrétně jde o dva nové úseky: Nové Strašecí – Řevničov (5,5 km) a navazující obchvat Řevničova (4,2 km). Nově zprovozněné úseky se napojí na zhruba 30 hotových kilometrů dálnice od Prahy k Novému Strašecí a vyvedou provoz mimo Řevničov a Krušovice, které dnes působí na trase jako špunt.

Dálnice D6 Nové Strašecí - Řevničov. Pramen: ŘSDD6, obchvat Řevničova. Pramen: ŘSDD6, Nové Strašecí - Řevničov. Pramen: ŘSDNový úsek dálnice D6 Nové Strašecí - Řevničov. Pramen: ŘSD

Na dálnici je aktuálně ve výstavbě ještě třetí úsek, pětikilometrový obchvat Lubence v Ústeckém kraji. Ten by měl být hotový v polovině příštího roku. Nejblíže k poklepání základního kamene pak je 6,5 kilometru dlouhý úsek kolem obce Krupá, který naváže na obchvat Řevničova. Stavba má začít ve druhém čtvrtletí příštího roku.

Celá dálnice z Prahy přes Karlovy Vary a Cheb na hranice s Německem má měřit 168 kilometrů, v provozu je 76 kilometrů (dalších 8 km jako čtyřpruhová I/6). Nejstarším je úsek Kačice – Nové Strašecí, který byl otevřen v roce 1985.

Tagy D6 dálnice Nové Strašecí - Řevničov obchvat Řevničova ŘSD Top
75 komentářů