Řidiče v Brně na Žabovřeské čeká nové omezení, potrvá do konce května

Žabovřeská ulice v Brně, záběr ze stavby I. etapy. Foto: ŘSDŽabovřeská ulice v Brně, záběr ze stavby I. etapy. Foto: ŘSD

Ve směru od Pisárek na Královo Pole bude doprava vedena jen jedním jízdním pruhem.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) od zítřka omezí provoz na stavbě I. etapy velkého městského okruhu v Brně na Žabovřeské. Důvodem jsou práce na dokončení středního dělícího pásu.

Ve směru od Pisárek na Královo Pole bude doprava vedena jen jedním jízdním pruhem. Zúžené budou také připojovací pruhy od Bystrce na Žabovřeskou. Dočasně uzavřena bude také větev, která bude v budoucnu zabezpečovat napojení na okruh z ulice Fanderlíkovy. Na mapě níže je uzavřený úsek znázorněn světle zelenou barvou. Průjezdné jsou části, které jsou bez barevného označení. Práce mají probíhat s ohledem na klimatické podmínky, omezení je naplánováno do konce května.

Mapa omezení na Žabovřeské. Foto: ŘSDMapa omezení na Žabovřeské. Foto: ŘSD

První etapa Žabovřeské vyšla na 416 milionů korun, oficiálně byla otevřena loni v prosinci. Zakázku získalo sdružení Strabag a Imos. Řidičům zatím prvních osm set metrů nepřineslo zásadní úlevu, k odstranění hlavního úzkého hrdla na trase dojde až po dokončení druhé etapy. Rozšiřování trvalo dva roky. Druhá etapa již začala.

První etapa prací zahrnovala úsek od mimoúrovňové křižovatky Kníničská po Kamenomlýnský most. Došlo zde k rozšíření stávající dvoupruhové komunikace na dělený čtyřpruh, úpravě ramp mimoúrovňové křižovatky, opravě stávajícího silničního mostu a k výměně a doplnění protihlukových opatření.

Tagy brno I/42 VMO Žabovřeská Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Žabovřeská
10 komentářů