Reuters: Emirates získaly od státu finanční injekci v přepočtu 43 miliard korun

Boeing 777-300ER společnostni Emirates v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comBoeing 777-300ER společnostni Emirates v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com

Letecká společnost Emirates si podle agentury Reuters od Spojených arabských emirátů zajistila záchranný balíček v hodnotě 7,3 miliard dirhamů (43

Letecká společnost Emirates si podle agentury Reuters od Spojených arabských emirátů zajistila záchranný balíček v hodnotě 7,3 miliard dirhamů (43 miliard korun).

Reuters se odvolává na své zdroje a dokument, který popisuje objem vládní pomoci od začátku pandemie koronaviru.

Informace se objevila v prospektu dluhopisů, které chystá dubajská vláda. Státní pomoc je pro Emirates cestou, jak přežít. Dopravce z Dubaje patří mezi aerolinky nejvíce postižené pandemií koronaviru, protože se orientuje na dálkové lety. Ty patří mezi segmenty, kde poptávka klesla nejvíce. Návrat k normálu potrvá u dálkových linek zřejmě nejdéle.

Emirates od konce května postupně obnovují provoz své sítě, od září dopravce obnovil provoz do 80 destinací. Firma již oznámila propuštění několika tisíc zaměstnanců, s Boeingem řeší odložení dodávek nových letadel a proměnu části zakázky na nová letadla 777X na menší dreamlinery.

Tagy emirates
22 komentářů