Rekonstrukce zcela uzavřela hlavní žižkovskou tepnu. Neprojedou ani autobusy

Rekonstrukce Hartigovy ulice v Praze. Foto: TSKRekonstrukce Hartigovy ulice v Praze. Foto: TSK

Uzavírka potrvá až do konce letních prázdnin. Vymění se vše.

Od soboty 1. června se už několik měsíců probíhající rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvovy) dostala do fáze úplné uzavírky pro auta i autobusy. Nevrátí se tam až do konce letních prázdnin 31. srpna.

Mění se vodovodní potrubí, poté se vydláždí chodníky a nakonec dostane nový asfaltový povrch i samotná vozovka. Výměna čeká i další sítě, ulice bude mít také nové osvětlení. Už dosud se v ulici jezdilo jen jednosměrně, nyní doprava zmizela zcela.

Uzavírka rekonstrukce Hartigova. Zdroj: TSKUzavírka části Hartigovy ulice v Praze. Zdroj: TSKUzavírka části Hartigovy ulice v Praze. Zdroj: TSK

Rekonstrukce se týká úseku mezi ulicemi Černínova a Zelenky-Hajského. „Cílem je naprosto komplexní obnova vozovky, chodníků, vodovodu a kanalizace a veřejného osvětlení,“ uvádí TSK.

Pěší provoz bude zachován, ale chodci budou muset počítat s menšími omezeními. Na staveništi mají vyznačené provizorní koridory.

Auta musí využít vyznačené objízdné trasy. Ta hlavní je vedena ulicemi Prokopova, Olšanská a Jana Želivského.

Uzavírka se dotkne autobusových linek 133, 136, 207, 908, 909 a 913. Autobusy pojedou po objízdných trasách, cestující si budou muset zvyknout na nově zřízené dočasné zastávky. Podrobné informace jsou uvedeny na stránkách DPP.

Rekonstrukce bude pokračovat i po návratu provozu v září. Dokončovat se budou chodníky a parkovací stání.

Rekonstrukce Hartigovy ulice v Praze. Foto: TSKRekonstrukce Hartigovy ulice v Praze. Foto: TSKRekonstrukce Hartigovy ulice v Praze. Foto: TSK
Tagy rekonstrukce Technická správa komunikací hl. m. Prahy
30 komentářů