Rekola spustila v Bratislavě bezplatný bikesharing. Zdarma je pět minut

Jízdní kolo od Rekol v Bratislavě. Foto: RekolaJízdní kolo od Rekol v Bratislavě. Foto: Rekola

Rekola chtějí nabídkou bezplatné jízdy přilákat obyvatele k vyzkoušení výhod jízdy na kole po městě.

Lidé v Bratislavě mohou od tohoto týdne nově využít službu sdílených kol Rekola zcela zdarma. Společnost Rekola spustila ve spolupráci s Pilulka.sk nový program, díky kterým je prvních pět minut jízdy zcela zdarma.

Podle mluvčího Rekol Martina Žarnovického jde o inspiraci Vídní nebo Ostravou, kde funguje podobná služba. „Pět minut se může zdát jako krátká doba, ale za takovou dobu jde ujet klidně po městě 1,5 kilometru,“ řekl Žarnovický. Celkem bude k dispozici tři sta kol.

Služba je dostupná v celém Starém a Novém Městě, Petržalce, Ružinově, Karlové Vsi nebo Dúbravce. Všechna kola jsou s odlehčeným rámem, vybavená přehazovačkou a velkým košíkem na kabelky a batohy. Firma rozšířila svůj technický tým, aby bylo vždy co nejvíce kol v pojízdném stavu.

Podle Žarnovického má služba umožnit lidem vyzkoušet jízdu na kole po městě a ukázat jim, že na krátké vzdálenosti je kolo bezkonkurenčně nejrychlejším dopravním prostředkem.

Rekola se snaží v Bratislavě nalákat lidi na kolo i jinak. Na Železnej studničke je během lockdownu v provozu lesní bikesharing pro jízdu v přírodě. Během stávky řidičů v pondělí nabídla firma kola lidem zdarma.

Tagy Bratislava Rekola
9 komentářů