Regionální doprava a MHD se začínají vracet k normálnímu provozu, Praha posílí linku do ZOO

Autobusová linka 112 v Praze. Pramen: ROPIDAutobusová linka 112 v Praze. Pramen: ROPID

Bude zahájen také provoz sezónních rekreačních vlaků kolem Prahy, včetně dětského výletního vlaku Cyklohráček

S koncem nouzového stavu se od pondělí 12. dubna začne vracet k normálu i MHD ve velkých městech, příměstská doprava a regionální železniční doprava. Hlavní město Praha obnoví provoz školních linek (číselná řada 251–275) a posílí autobusovou linku 112. Ta vozí návštěvníky do zoologické zahrady, která se rovněž otevře.

„Z důvodu ukončení nouzového stavu a ukončení platnosti usnesení vlády o omezení volného pohybu osob bude od soboty 17. dubna 2021 zahájen také provoz sezónních rekreačních vlaků Pražské integrované dopravy, včetně dětského výletního vlaku Cyklohráček,“ doplnil mluvčí organizátora ROPID Filip Drápal.

Prázdninový jízdní řád skončí například i v českobudějovické MHD, městech Středočeského kraje, Královéhradeckém nebo Moravskoslezském kraji. Vedle MHD se to týká i příměstských spojů. „Od 12. dubna se znovu postupně začneme vracet do normálu. Nejdříve obnovíme školní spoje a provoz turistických linek,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka.

České dráhy oznámily, že po Pardubickém kraji se bude postupně normalizovat provoz regionálních vlaků i v Královéhradeckém (od 12. dubna) a Moravskoslezském kraji (od 20. dubna). V první polovině dubna se postupně obnoví také provoz přeshraničních regionálních vlaků do Saska a Bavorska.

Dopravci nicméně upozorňují, aby si cestující raději ověřili provoz „svého“ spoje předem.

Tagy České dráhy MHD praha regionální doprava ropid
24 komentářů