RegioJet začal prodávat jízdenky na vlak do Budapešti, ceny začínají na 399 Kč

Siemens Vectron v barvách RegioJetu. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czSiemens Vectron v barvách RegioJetu. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Soukromý železniční dopravce RegioJet začne od 31. července s přímým vlakovým spojením mezi Prahou a Budapeští. Do Maďarska začne jezdit

Soukromý železniční dopravce RegioJet začne od 31. července s přímým vlakovým spojením mezi Prahou a Budapeští. Do Maďarska začne jezdit za ceny od 399 Kč, o 149 korun levněji, než je aktuální nejnižší cena Českých drah.

RegioJet bude jezdit mezi oběma městy dvakrát denně. Na rozdíl od tradičního spojení Českých drah ale nepojede přes Bratislavu, ale Vídeň. Doba jízdy je o dvě minuty delší než přes Slovensko: 6 hodin a 46 minut. Nejnižší cena platí pro třídu Low-cost, v případě třídy Standard vyjde jízdenka na 539 Kč z Prahy, na 399 Kč z Brna. V případě nákupu přes kreditovou jízdenku je cena o pětikorunu nižší.

Kromě nových spojů RegioJet již naplno obnovil provoz svých vlaků mezi Prahou a Vídní, kde denně jezdí 4 vlakové spoje v každém směru. Na trase Praha – Budapešť a Vídeň – Budapešť doplní vlakové spoje také autobusy RegioJet, které zde jezdí 3x, respektive 2x denně v každém směru. Na trase nabídne standardní nabídku všech čtyř tříd. Dopravcem na maďarské straně bude soukromá společnosti Continental Railway Solution, s ní už RegioJet spolupracuje u vlaků do Rijeky.

Jízdní řád RegioJetu pro trasu Praha - Vídeň - Budapešť

Jízdní řád RegioJetu pro trasu Praha – Vídeň – Budapešť

„Přicházíme na další trasu, abychom výrazně zlevnili cestování vlakem a nabídli nejširší rozsah služeb,“ řekla Ivana Kašická, ředitelka vlakové a autobusové dopravy RegioJet. „Jdeme rozhýbat nabídku železničního spojení tam, kde cestující zatím platí stávajícím dopravcům nesmyslně drahé jízdné,“ dodala. Podstatně levnější jízdné nabídne v porovnání s konkurencí zejména v relaci Vídeň – Budapešť, kde dosud nejlevnější jízdenky vycházejí na 19,90 euro.

Vlakové spoje do Budapešti budou součástí linky Praha – Brno – Vídeň a zpět a kromě Budapešti spojí Prahu, Brno nebo Vídeň s maďarskými městy Mosonmagyarovar či Györ, která jsou v České republice a Rakousku populární také díky svým známým termálním lázním. V Budapešti pak vlaky RegioJet zastaví na dvou klíčových nádražích – Budapest Kelenföld a Budapest Deli (jižní nádraží) s přímým přestupem na budapešťské metro.

Tagy Praha - Vídeň - Budapešť RegioJet Top
80 komentářů