dkv-spojujeme

RegioJet se vrací k teplým jídlům ve vlaku, místo Chotěboře začne prodávat Pilsner Urquell

Siemens Vectron v barvách RegioJetu. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czSiemens Vectron v barvách RegioJetu. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Změny podle RegioJetu souvisí s rozšiřováním na delší trasy.

Společnost RegioJet výrazně rozšířila nabídku občerstvení ve svých dálkových vlacích. Od nového jízdního řádu začala prodávat i teplá jídla, změnila nabídku i dalšího občerstvení. Rozšíří současně spolupráci s Kofolou.

Teplá jídla nejsou u RegioJetu úplnou novinkou: v nabídce byly u dálkových vlaků na Slovensku v době, kdy ještě měl dopravce ve své flotile jídelní vůz. Teď přechází na prodej připravených jídel, které ohřeje cestujícím v mikrovlnné troubě.

V nabídce jsou plněné bramborové knedlíky s uzeným masem a dvěma druhy zelí a vepřové maso v omáčce sweet & sour s rýží. Obě teplá jídla jsou cenově pod stokorunou. Nově prodává RegioJet i polévky: krémovou rajskou s krutony a polévku z červené čočky a chilli (cena 39 Kč, 340 g) a kuskus se sušenými rajčany. Kromě vepřového masa (od Delmartu) je dodavatelem UGO.

„Rozšíření palubního menu o teplé jídlo a další nové položky navazuje na postupné rozšiřování spojení o další nové trasy na delší vzdálenosti, kdy chceme cestujícím nabídnout také možnost plnohodnotných jídel – například v rámci oběda nebo večeře,“ vysvětlil mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

Konec Chotěboře

S tím souvisí i zavedení plzeňského piva Pilsner Urquell do nápojového lístku. Půllitr vyjde na 25 korun. Vystřídá po dlouhé době pivo Chotěboř, Bernard v nabídce zůstává. Podle Ondrůje zavedení plzeňského piva souvisí s expanzí do zahraničí, kdy cestujícím chtějí nabídnout i známější značku.

RegioJet nově do nabídky zařadí i kuřecí wrap a slaninový quiche s cibulí. Nově také rozšíří nabídku dortů o domácí cheescake se slaným karamelem a francouzský čokoládový dort.

RegioJet v novém menu prohloubil spolupráci s Kofolou nejen u dodávky jídel (UGO patří pod Kofolu), ale také v nápojích. Jde o projekt nazvaný pracovně „laboratoř“. Kofola bude několikrát ročně exkluzivně představovat prostřednictvím palubního menu RegioJet zákazníkům své novinky, které se teprve chystá uvést na trh. Pro začátek roku půjde o nápoj ze sicilských pomerančů Targa Florio, který zatím ještě není nikde na trhu v ČR dostupný.

Nové menu platí zatím na komerčních spojích, od 4. ledna bude i v nabídce na lince R8 z Brna do Bohumína. Menu je k dispozici ke stažení zde.

Tagy občerstvení ve vlaku RegioJet
197 komentářů