RegioJet se už do Teplic nevrátí, Arriva přidává spoje

Autobusy Scania Irizar i6 v korporátním nátěru Arriva Express. Foto: ArrivaAutobusy Scania Irizar i6 v korporátním nátěru Arriva Express. Foto: Arriva

Od příštího týdne nabídne Arriva čtrnáct párů spojů mezi oběma městy.

Bitva tří dopravců na autobusové lince mezi Teplicemi a Prahou končí vítězstvím Arrivy. RegioJet, který už na začátku července zastavil provoz nejprve na léto, potvrdil, že se na trasu už nevrátí. FlixBus v poslední době omezil spoje. Naopak od října znovu posílí Arriva.

Konec linky do Teplic potvrdil majitel RegioJetu Radim Jančura. Podle něj jde o spojení, na kterém se může uživit jen jeden dopravce. FlixBus omezil provoz ze šesti na čtyři páry spojů denně. Arriva tak uhájila post největšího dopravce na trase.

Arriva na své lince Arriva Express od příštího týdne doplní tři páry spojů v pracovní dny. Vysvětluje to rostoucí poptávkou. Z teplických zastávek Celní, Benešovo náměstí a Pražská každý pracovní den vypraví nové spoje s odjezdem v 6:15, 10:00 a 15:00. Přidáním nových spojů tak pojede Arriva Express do hlavního města ráno dokonce po 45 minutách, dopoledne a odpoledne každou hodinu. Z Prahy z nádraží Holešovice do Teplic pojedou spoje v 9:30, 13:30 a 17:00. Ve všední dny tak dopravce nabídne 14 párů spojů.

Arriva byla na lince několik let jediným dopravcem. Loni v září začal jezdit RegioJet, letos na jaře FlixBus.

Tagy Arriva Arriva Express FlixBus Praha - Teplice RegioJet
28 komentářů