RegioJet přijme až 340 nových zaměstnanců, loni vydělal přes 100 milionů

Lokomotiva řady 162 společnost RegioJet. Foto: Jan SůraLokomotiva řady 162 společnost RegioJet. Foto: Jan Sůra

Společnost RegioJet začala s náborem zaměstnanců pro nové linky v Ústeckém kraji a rychlíkové spojení Brno – Bohumín. Celkem hodlá

Společnost RegioJet začala s náborem zaměstnanců pro nové linky v Ústeckém kraji a rychlíkové spojení Brno – Bohumín. Celkem hodlá přijmout 340 lidí.

V Ústeckém kraji chce firma přijmout celkem 80 lidí, z toho 25 strojvedoucích. Na rychlíky Brno – Bohumín pak 260 lidí, z toho 30 strojvedoucích. „Cílem RegioJetu je nabízet nejlepší podmínky pro práci strojvedoucích na trhu – a to jak z hlediska odměňování, tak z hlediska plánování směn,“ řekl majitel RegioJetu Radim Jančura.

Podle RegioJetu průměrná mzda jeho strojvedoucích dosahuje 47 tisíc korun (bez započítání diet), v druhém čtvrtletí chce firma platy znovu zvýšit. Nové zaměstnance chce nalákat i na možnost flexibilní volby délky pracovního týdne. Další profese, které bude firma přijímat, jsou na pozice průvodčích, dispečerů a mechaniků, technologů, strojmistrů či pokladních. Zaměstnance pro výkony z Bohumína chce hledat i v polském příhraničí.

RegioJet loni přepravil 9,7 milionu cestujících, meziročně o 29 % více.  Podle předběžných neauditovaných výsledků by za rok 2018 zisk před zdaněním měl dosáhnout více než 100 milionů korun. „Železniční doprava je vysoce perspektivním oborem našeho podnikání.  Právě příchod nových dopravců a služeb na železnici je dlouhodobě hlavním motorem celkového růstu sektoru osobní železniční dopravy,“ tvrdí Jančura.

Rozhovor s Radimem Jančurou přinese deník Zdopravy.cz v sobotu.

 

Tagy RegioJet
55 komentářů