RegioJet přidá další spoje mezi Prahou a Berlínem, chystá prodloužení do Hamburku

Autobus Volvo Irizar PB, foto: Student AgencyAutobus Volvo Irizar PB, foto: Student Agency

Společnost Regiojet navýší o čtvrtinu svoji kapacitu autobusů mezi Prahou a Berlínem. Od 1. července k osmi stávajícím párům spojů

Společnost Regiojet navýší o čtvrtinu svoji kapacitu autobusů mezi Prahou a Berlínem. Od 1. července k osmi stávajícím párům spojů přidá další dva. Od září se pak má vrátit s autobusy do Hamburku.

Informaci potvrdil mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. Z Prahy jde o spoje v 11:30 a 13.30, zpět v 10 a 18 z Berlína. „Reagujeme na vývoj poptávky, zájem o cestování našimi autobusy roste. Jak v úseku z Prahy do Německa, tak vnitrostátní trase z Dřážďan do Berlína. V Berlíně otevřeme i nové prodejní místo,“ řekl Ondrůj. Všechny autobusy zastavují v Drážďanech. Týdně tak oběma směry nabídne RegioJet 140 spojů.

Firma od loňského nástupu FlixBusu na vnitrostátní linky v Česku mluví o expanzi do Německa, kde chce konkurovat právě zeleným autobusům. První krokem má být protažení linky z Berlína až do Hamburku. Tuto trasu firma na začátku roku opustila současně s koncem linek do Skandinávie. Od září se chce na trasu vrátit, zatím ale nezveřejnila jízdní řády ani další detaily.

Trasa z Prahy do Berlína je aktuálně spojením se zřejmě největší konkurencí. Například v pátek mají cestující k dispozici 38 spojů různých dopravců. Největší podíl na trhu má FlixBus, ten nabízí oběma směry týdně zhruba 250 spojů.

Tagy FlixBus Praha - Berlín RegioJet
2 komentáře