RegioJet pozastavuje autobusové linky do Itálie. Poslední vyjede v pátek

Autobus Volvo Irizar PB, foto: Student AgencyAutobus Volvo Irizar PB, foto: Student Agency

Na hrozbu nového koronaviru zareagovala vedle leteckých dopravců dnes i autobusová společnost RegioJet. Od konce tohoto týdne do odvolání přeruší

Na hrozbu nového koronaviru zareagovala vedle leteckých dopravců dnes i autobusová společnost RegioJet. Od konce tohoto týdne do odvolání přeruší spoje do Itálie.

Konkrétně jde o autobusové linky Praha – Brno – Benátky – Řím a zpět a Praha – Miláno a zpět.
„Cestujícím, kteří mají rezervace na spoje jedoucí příští týden, bude umožněna buď přerezervace na spoje, které jedou během tohoto týdne, tak aby měli možnost vrátit se zpět do České republiky a nezůstali v Itálii bez dopravy. Nebo jim bude umožněno zrušení cesty a vrácení peněz bez stornovacího poplatku,“ uvedl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

RegioJet současně ruší stornopoplatky u všech jízdenek zakoupených z a do Itálie, a to zatím pro všechny cesty s termínem do 31. března. Poslední pravidelný autobusový spoj RegioJetu do Itálie bude odjíždět v pátek tento týden.

„RegioJet zároveň všechny dotčené cestující na linkách z Itálie kontaktuje a informuje je o dalším postupu a přijatých opatřeních. Dalších spojů se omezení provozu netýká. RegioJet situaci sleduje a bude ji průběžně upřesňovat,“ dodal Ondrůj.

FlixBus zatím omezení linek neoznámil a jezdí podle jízdních řádů. „Samozřejmě jsme skrze náš dispečink v úzkém kontaktu také s našimi dopravními partnery a řidiči, abychom se ujistili, že mají kdykoliv k dispozici nejnovější informace. Doporučili jsme jim zavedení zvláštních bezpečnostních a hygienických opatření včetně intenzivnější kontroly čistoty autobusů a zajištění dezinfekčních přípravků pro cestující,“ doplnila mluvčí Martina Čmielová. Firma podle ní vývoj sleduje a řídí se doporučením úřadů.

Tagy Itálie Koronavirus RegioJet
12 komentářů