RegioJet obnoví 15. června vlaky do Vídně, od července chce linku protáhnout až do Budapešti

Vlak RegioJetu. Autor: RegioJetVlak RegioJetu. Autor: RegioJet

Soukromý železniční dopravce RegioJet plánuje od pondělí 15. června obnovení železničního spojení mezi Prahou a Vídní. Ke stejnému datu by

Soukromý železniční dopravce RegioJet plánuje od pondělí 15. června obnovení železničního spojení mezi Prahou a Vídní. Ke stejnému datu by se měly vrátit na trasu i railjety Českých drah.

Prodej jízdenek spustíme v nejbližší době,“ potvrdil mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. Obnovení provozu linky z Prahy do Vídně je prvním krokem k další expanzi: firma chce během července spustit prodloužení trasy z Vídně až do Budapešti. Jízdní řád dopravce zatím nezveřejnil.

České dráhy podle vyjádření mluvčího Radka Joklíka chtějí vrátit provoz vlaků do Rakouska také od 15. června. „Vše k tomu směřuje,“ uvedl Joklík.

Rakousko, Maďarsko a Slovensko jsou země, u kterých se dá očekávat, že budou patřit k zemím nejvíce navštěvovaným během letošního léta. Proto je naším zájmem zavést tyto spoje znovu do provozu co nejdříve,“ říká Ivana Kašická, ředitelka vlakové a autobusové dopravy RegioJet.

Aktuálně již jezdí denně autobusový spoj Brno – Vídeň a zpět, který je v Brně navázán na vlakový spoj RegioJet Praha – Vídeň a zpět.

Dopravci zatím marně čekají na obnovení spojů na trasách na Slovensko, kde provoz znemožňuje opatření Slovenska zakazující přeshraniční pravidelnou dopravu. „Věříme, že tento zákaz bude zrušen co nejdříve. Máme denně stovky dotazů od našich zákazníků, kteří potřebují z řady důvodů cestovat mezi oběma zeměmi a bez pravidelných spojů to je pro ně nereálné,“ dodala Kašická.

Tagy České dráhy obnovení provozu po pandemii koronaviru RegioJet
36 komentářů