RegioJet nakoupil nové autobusy, obnovil spojení do Krakova i další mezinárodní linky

Nový autobus Irizar i8 pro Regiojet. Foto: RegioJetNový autobus Irizar i8 pro Regiojet. Foto: RegioJet

RegioJet modernizuje flotilu o šest nových autobusů, obnovil už provoz na většině mezinárodních linek.

Společnost RegioJet modernizovala svoji autobusovou flotilu o dalších šest nových autobusů Irizar i8. Nové vozy nasadil dopravce na linku z Prahy do Berlína.

Nové autobusy jsou upraveny pro možnost přepravy vozíčkářů nebo vybaveny samohasícím zařízením pro případ požáru. Mají celokožené sedačky, ve kterých jsou instalovány monitory s rozlišením SD HD. Kapacita autobusu je 61 cestujících. RegioJet aktuálně provozuje zhruba 150 autobusů.

Nový autobus Irizar i8 pro Regiojet. Foto: RegioJet

Nový autobus Irizar i8 pro Regiojet. Foto: RegioJet

RegioJet současně oznámil návrat na polský trh: opět spustil provoz na autobusové lince Ostrava – Krakov a zpět s přímým napojením na vlaky RegioJet ve stanici Ostrava-Svinov. Zároveň RegioJet také obnovil provoz na většině dalších mezinárodních a vnitrostátních autobusových linek.

Rychle se vracíme do původního rozsahu provozu naší dopravy. Vidíme, že cestující mají zájem s námi cestovat jak v rámci České republiky, tak do zahraničí. Naší strategií je co nejdříve překonat omezení způsobená COVIDEM-19 právě co nejrychlejším obnovením dopravy a také otevíráním nových linek nebo investicemi do nových autobusů a další železniční techniky,“ říká Ivana Kašická, ředitelka dopravy RegioJet.

Autobusová linka Ostrava – Krakov a zpět je v provozu denně v každém směru s odjezdem z Ostravy-Svinova ve 13.20 (přípojný vlak z Prahy hl. n. odjíždí v 9:50) a příjezdem do Krakova v 15:50 hodin. V opačném směru z Krakova odjíždí autobus v 8:00 s příjezdem do Ostravy-Svinova v 10:30 hodin s tím, že přípojný vlak RegioJet do Prahy odjíždí v 10:53 a do Prahy má příjezd ve 14.07 hodin. Z Ostravy-Svinova do Krakova jede autobus nonstop a za trasu Ostrava – Krakov začíná cena jízdenek na 149 Kč.

Tagy Irizar i8 RegioJet Top
41 komentářů