RegioJet je v Česku poprvé v integrovaném krajském systému, zapojil tři vlaky z Návsí

První dva Traxxy RegioJetu. Autor: RegioJetPrvní dva Traxxy RegioJetu. Autor: RegioJet

Soukromý železniční dopravce RegioJet poprvé zapojil své vlaky do tuzemského integrovaného systému. Od neděle mohou cestující s dlouhodobými časovými jízdenkami

Soukromý železniční dopravce RegioJet poprvé zapojil své vlaky do tuzemského integrovaného systému. Od neděle mohou cestující s dlouhodobými časovými jízdenkami ODIS jezdit mezi Návsím a Ostravou třemi ranními vlaky. Zpět už ne.

Jedná se o spoje s odjezdem z Návsí ve směru Ostrava (a dále pak Praha) ve 4:24, 5:24 a 6:24 hodin a s příjezdem do Ostravy hlavního nádraží v 5:26, 6:26 a 7:26 hodin. Vlaky budou v rámci systému Esko Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje ODIS označeny jako linka R60. Využít je mohou majitelé čipových karet ODISka s nahranými dlouhodobými časovými jízdenkami (varianty dlouhodobých časových jízdenek: 7denní, 30denní, 90denní, 5měsíční, 180denní a 365 denní)

Jedná se o vítané doplnění ranních spojů vhodných zejména pro dojíždění za zaměstnáním či do škol do Ostravy a dalších významných center Moravskoslezského kraje. Počet cestujících, využívajících předplatní časové doklady v rámci Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje ODIS, neustále roste a doplnění tří spojů RegioJet v ranní dopravní špičce ještě dále zvýší nabídku možností pohodlného dojíždění vlakem,“ řekl Jakub Unucka, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu.

Cestující s jízdenkou ODIS mají vyhrazeno čtyřicet míst ve voze třídy Low-cost. Po příjezdu do Ostravy či jiného místa v rámci systému ODIS mohou pak cestující na tu stejnou jízdenku pokračovat v cestě dále například MHD nebo jiným spojem, který je součástí ODIS.

Tagy Moravskoslezský kraj ODIS RegioJet
29 komentářů