dpp

Rakouský Westbahn začne jezdit do Stuttgartu, stěžuje si na stav německé železnice

Jednotka Stadler Kiss. Foto: WestbahnJednotka Stadler Kiss. Foto: Westbahn

Dopravce začne s dvěma páry přímých vlaků denně.

Rakouský alternativní železniční dopravce Westbahn se rozhodl i přes problémy se stavem německé železniční infrastruktury posílit svoji přítomnost na německém trhu. Od prosincové změny jízdního řádu nabídne zatím dva páry spojů z Vídně až do Stuttgartu. Půjde o prodloužení dosavadních spojů z Vídně do Mnichova.

Expanzi oznámil dopravce minulý týden na tiskové konferenci v Mnichově. Na německý trh vstoupil Westbahn v dubnu 2022. Od prosince 2024 zastaví vlaky při cestách do Stuttgartu ještě Augsburgu, Günzburgu a Ulmu. Dopravce cílí nejen na německé, ale i rakouské zákazníky. Aktuálně jezdí pouze dva přímé vlaky mezi oběma městy, z toho jeden přes noc.

Westbahn aktuálně do Mnichova jezdí pětkrát denně. Loni spojení využilo 300 000 lidí, během dvou let chce tento objem zdvojnásobit. Celkem loni Westbahn přepravil 7,7 milionu cestujících.

Firma si stěžuje na špatný stav německé infrastruktury. Od doby, co Westbahn začal jezdit v Německu, přesnost klesla z 95 na 85 procent. „Sotva uplyne den, kdy by v Německu nebyl problém,“ postěžoval si deníku Merkur obchodní ředitel Westbahnu Thomas Posch. Kritizoval i vysoké poplatky za dopravní cestu.

 

Tagy Vídeň - Stuttgart Westbahn
25 komentářů