Rakousko zastaví od čtvrtka lety do 18 zemí včetně některých středomořských destinací

Letiště Vídeň. Pramen: Vienna AirportLetiště Vídeň. Pramen: Vienna Airport

Rakouská vláda se rozhodla znovu výrazně omezit leteckou dopravu. Od 16. července zakáže přílet letadel z celkem 18 zemí. Dosud

Rakouská vláda se rozhodla znovu výrazně omezit leteckou dopravu. Od 16. července zakáže přílet letadel z celkem 18 zemí. Dosud platil zákaz jen u devíti států, od čtvrtka na seznamu přibude i řada zemí, kam se létá na dovolenou. Zákaz může postihnout i české cestující: zejména lidé z Jihomoravského kraje často létají z Vídně nejen kvůli blízkosti letiště, ale i velmi nízkým cenám letenek.

Omezení vyplývá z takzvaného „Notamu“, kterým řízení letového provozu informuje piloty o různých omezeních. Na seznamu se objevilo například z turisticky hojně navštěvovaných zemí Bulharsko či Černá Hora, naopak nově ze seznamu vypadl italská Lombardie.

Úřady zakázaly z těchto zemí v Rakousku přistávat, výjimkou mohou být pouze cargo, repatriační nebo humanitární lety. Letecké společnosti tak musí přistoupit k dalšímu masívnímu zrušení letů z Vídně. Omezení zatím platí do 31. července.

Seznam zemí, kam se z Vídně od čtvrtka nesmí létat

Albánie

Bělorusko

Bosna a Hercegovina

Bulharsko

Čínská lidová republika

Egypt

Írán

Kosovo

Moldavsko

Černá Hora

Severní Makedonie

Portugalsko

Rumunsko

Ruská federace

Srbsko

Švédsko

Ukrajina

Velká Británie

Tagy Letiště Vídeň omezení dopravy kvůli koronaviru Rakousko Top VIE
60 komentářů