Qatar Airways spustí další dálkové linky. Do Ósaky a Luandy

Boeing 787 Dreamliner společnosti Qatar Airways v Praze. Foto: Michael HolečekBoeing 787 Dreamliner společnosti Qatar Airways v Praze. Foto: Michael Holeček

Zahájení provozu dvou nových dálkových linek oznámila během poslední týdne letecká společnost Qatar Airways. Od příštího letního letového řádu spustí

Zahájení provozu dvou nových dálkových linek oznámila během poslední týdne letecká společnost Qatar Airways. Od příštího letního letového řádu spustí provoz linek z Dauhá do japonské Ósaky a angolské Luandy. V případě Angoly se mluví i o zájmu katarského dopravce vstoupit kapitálově do tamějších aerolinek.

Ósaka bude po tokijských letištích Haneda a Narita třetí destinací Qatar Airways v Japonsku. Provoz linky na letiště Kansai má začít 6. dubna příštího roku. Nejprve pětkrát týdně, od 23. června pak denně. Aerolinka na spoj nasadí Airbusy A350-900 v konfigurací s 247 místy v ekonomické třídě a 36 v byznys třídě.

O týden dříve, od 29. března, spustí aerolinka další novou linku opačným směrem. Do angolské Luandy bude létat pětkrát týdně s Boeingem 787 Dreamliner s kapacitou 22 míst v byznys třídě a 232 v ekonomické třídě.

Qatar Airways přitom nemají zájem jen o přímé spojení, podle angolských médií se jedná i o vstupu firmy do státní aerolinky. Podle serveru NovoJornal chtějí Katarci získat 39 % ve státní aerolince  TAAG – Linhas Aéreas de Angola a měli by se podílet na jejím řízení.

Tagy DOH DOH-KIX DOH-LAD KIX LAD Luanda Ósaka qatar airways
8 komentářů