Qatar Airways přidávají v Praze, od konce října začnou létat čtyřikrát týdně

Boeing 787 Dreamliner společnosti Qatar Airways v Praze. Foto: Michael HolečekBoeing 787 Dreamliner společnosti Qatar Airways v Praze. Foto: Michael Holeček

Katarský dopravce je jedním z mála, který v Praze v této době navyšuje počty letů.

Letecká společnost Qatar Airways od konce října s příchodem zimního letového řádu navýší počet letů z Prahy. Nově začne létat čtyřikrát týdně do katarského Dauhá. Do Prahy se má vrátit také letecká společnost flydubai.

Vyplývá to z dnes zveřejněného zimního letového řádu, informaci potvrdil mluvčí Letiště Praha Roman Pacvoň. „Letecká společnost Qatar Airways navyšuje počty frekvencí na lince mezi Prahou a Dauhá. Navýšení je v tuto chvíli zohledněno v letovém řádu, nicméně vše se ještě může operativně měnit v závislosti na vývoji situace, zejména poptávky ze strany cestujících,“ řekl Pacvoň.

Qatar Airways aktuálně létají přímo z Prahy v pátek, neděli a ve středu, vždy s Boeingem 787-8. Od 1. listopadu přibude ještě pondělní let. I v zimním letovém řádu budou do Prahy létat s dreamlinerem.

Katarský dopravce je jedním ze tří dopravců v Praze s dálkovými letadly. Emirates létají do Dubaje třikrát týdně, Korean Air do Soulu jednou týdně. V rezervačním systému Emirates je od listopadu uvedeno navýšení na šest letů týdně, tato informace ale není potvrzena. Může jít o lety s flydubai, který začne létat opět na konci října.

Qatar Airways dnes v tiskové zprávě uvedly, že v zimním letovém řádu počítají s obnovením spojení až do celkem 124 destinací po celém světě.

Tagy DOH letiště praha prg qatar airways
10 komentářů