Qatar Airways přeruší spojení z Prahy, zůstanou linky do Minsku a Sofie

Airbus A350-900 společnosti Qatar Airways poprvé přistál v Praze. Foto: Flyrosta.comAirbus A350-900 společnosti Qatar Airways poprvé přistál v Praze. Foto: Flyrosta.com

Letecká společnost Qatar Airways přeruší od 18. dubna spojení z Prahy do katarského Dauhá. Obnovení letů plánuje až 1. června.

Letecká společnost Qatar Airways přeruší od 18. dubna spojení z Prahy do katarského Dauhá. Obnovení letů plánuje až 1. června. V Praze tak zůstanou od příštího týdne v provozu už jen dvě pravidelné linky.

Přerušení letů oznámily Qatar Airways v e-mailu zaměstnancům a prodejcům, potvrdila ho mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková. Qatar Airways po začátku pandemie koronaviru zredukovaly počty letů na čtyři týdně, přes dva týdny jsou prakticky jediným dopravcem, s kterým lze do Prahy dostat z Asie či Austrálie. Podle letového řádu firma počítá s tím, že od 1. června začne létat jednou denně s Airbusem A330.

V Praze po přerušení letů Qatar Airways letový provoz s osobními lety ještě více zeslábne. V nabídce je aktuálně stále jen spojení s Bulgaria Air do Sofie a Belavie do Minsku. Jak dlouho tyto lety vydrží zatím není jasné, zatím létají dvakrát až třikrát týdně v případě spojení do Bulharska a pětkrát až šestkrát týdně do Běloruska.

Tagy letiště praha qatar airways
8 komentářů