Qatar Airways oslavily pět let v Praze, na jeden den vrátily na linku dreamliner

Vodní brána k 5 letům Qatar Airways v Praze. Foto: Letiště PrahaVodní brána k 5 letům Qatar Airways v Praze. Foto: Letiště Praha

Za pět let dopravce z Prahy přepravil půl milionu lidí.

Letecká společnost Qatar Airways včera oslavila pět let působení v Praze. Oslavy přišly v době, která ještě dálkové dopravě směrem na východ úplně nepřeje, o čemž svědčí i porovnání kapacity na trase nyní a před pandemií.

Zatímco před vypuknutím všech cestovních omezení létaly Qatar Airways do Prahy dvakrát denně se širokotrupými letadly, nyní poptávce stačí Airbus A320 jednou denně. Jen včera výjimečně na let QR292/293 nasadily Boeing787-8 Dreamliner.

Katarský dopravce poprvé oznámil i údaje o počtu cestujících: za prvních pět let přepravil z Prahy půl milionu cestujících.

Ve druhé polovině srpna 2017 přistál na dráze Letiště Praha Airbus A320 Qatar Airways. Bylo to poprvé, kdy dopravce spojil Prahu s hlavním městem Kataru Dauhá pravidelnou linkou. Přímé lety od té doby nabízejí cestujícím výrazně větší možnosti přestupů na linky do zbytku světa, což usnadňuje cesty na Dálný východ, do jižní Asie a Austrálie. Potenciál linky zůstává i nadále vysoký. Díky ní může Praha nabídnout spojení do dalších 100 destinací pouze s jedním přestupem. Jsme moc rádi, že můžeme společně oslavit pětileté výročí této krásné spolupráce. Věříme, že se v dohledné době bude dále úspěšně rozvíjet jak v segmentu osobní, tak nákladní dopravy,“ řekl Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

Na Letišti Václava Havla odbavuje letadla Qatar Airways Menzies Aviation Czech. „Jsme hrdým partnerem společnosti Qatar Airways, která se řadí mezi nejnáročnější zákazníky na světě. Vážíme si našeho dlouhodobého partnerství, které se datuje od spuštění provozu linky a je nám ctí podporovat Qatar Airways na jejich úspěšné cestě za poskytováním nejlepší zákaznické zkušenosti cestujícím. Rád bych poděkoval Qatar Airways i Letišti Praha za výjimečnou spolupráci přinášející výjimečné výsledky,“ řekl Jiří Petržilka, viceprezident Menzies Aviation Czech.

V Praze ještě působí Qatar Airways Cargo, které je v posledních letech podstatně úspěšnější než jeho kolegové z osobní dopravy.

Tagy letiště praha prg qatar airways
8 komentářů