Qatar Airways mají první letadlo v barvách fotbalového šampionátu

Boeing 777-300 ER ve speciálním nátěru připomínajícím fotbalový šampionát v Kataru. Foto: Qatar AirwaysBoeing 777-300 ER ve speciálním nátěru připomínajícím fotbalový šampionát v Kataru. Foto: Qatar Airways

Dopravce nasadí letadlo nejprve na linku do sídla FIFA.

Letecká společnost Qatar Airways zařadila do své flotily první letoun ve speciálním nátěru připomínající mistrovství světa ve fotbale, které začne v Kataru přesně za dva roky.

Boeing 777-300ER registrace A7-BEB nasadí zítra poprvé na let z Dauhá do Curychu a zpět. Letadlem chce firma upozornit na fotbalový šampionát, který se v zemi uskuteční. Švýcarsko bylo vybráno jako první cílová destinace záměrně: fotbalová federace FIFA sídlí právě v Curychu.

Letadlo se má postupně objevit i na dalších linkách. Pro dopravce bude samotný šampionát lákavou příležitostí: v Dauhá má bezkonkurenčně největší podíl na místním letišti. Do března příštího roku chce z Kataru létat do 125 destinací. Na letišti Hamad International Airport probíhá současně rozsáhlá modernizace a rozšiřování na celkovou kapacitu až 58 milionů cestujících ročně v roce 2022. Qatar Airways jsou oficiálním partnerem šampionátu.

Kvůli horku v Kataru se šampionát uskuteční v nezvyklém termínu v listopadu. Podle amerických vyšetřovatelů provázela výběr mistrovství korupce některých funkcionářů FIFA.

Boeing 777-300 ER ve speciálním nátěru připomínajícím fotbalový šampionát v Kataru. Foto: Qatar AirwaysBoeing 777-300 ER ve speciálním nátěru připomínajícím fotbalový šampionát v Kataru. Foto: Qatar AirwaysBoeing 777-300 ER ve speciálním nátěru připomínajícím fotbalový šampionát v Kataru. Foto: Qatar Airways
Tagy qatar airways
6 komentářů