dkv-spojujeme

Qantas začal prodávat letenky na víkendové výlety. Cíl řekne cestujícím až na letišti

Boeing 737-800 letecké společnosti Qantas. Foto: Robert Frola [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)]Boeing 737-800 letecké společnosti Qantas. Foto: Robert Frola [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)]

Nabídkou chtějí aerolinky podpořit domácí cestovní ruch. Mezinárodní lety obnoví až v říjnu.

Australská letecká společnost Qantas obnovuje svoji netradiční nabídku letenek, u kterých cestující dopředu neví, kam vlastně letí a co ho čeká. Podobný koncept firma zkoušela v devadesátých letech minulého století, teď ho nasadí zejména kvůli snaze podpořit ještě více domácí cestovní ruch.

Takzvané „mystery flights“ bude nabízet za pevnou cenu 737 dolarů z letišť v Sydney, Melbourne a Brisbane. Cestující se teprve na letišti dozví, kam vlastně poletí. Má jít o maximálně dvouhodinový let. Qantas kromě samotného letu tam a zpět cestujícím nabídne i kompletní program v dané destinaci. Zatím jen naznačuje, jaké aktivity během dne cestující z každého ze tří letišť budou moci zkusit. O novince informoval Qantas v tiskové zprávě.

Podle ředitelky zákaznického servisu Stephanie Tully je nabídka i způsobem, jak podpořit domácí cestovní ruch. Součástí bude i let v nižší letové hladině pro lepší vyhlídku nad některými turistickými oblastmi.

V Austrálii už padla většina omezení pro domácí cestovní ruch kvůli koronaviru, této situace se snaží využít i nové aerolinky REX, které začaly létat zatím mezi Sydney a Melbourne. Qantas zatím stále nabízí jen vnitrostátní lety, start mezinárodních linek posunul až na říjen.

Letecké společnosti se kvůli slabé poptávce snaží vymýšlet různé způsoby, jak dostat lidi do letadel i mimo pravidelné linky. Během posledních měsíců přišla řada dopravců s „vyhlídkovými“ lety. Qantas takto nabídl třeba okruh kolem Austrálie bez mezipřistání.

Tagy Qantas Top
15 komentářů