Qantas představil A380 s novým interiérem, výměna probíhala v Drážďanech

Byznys třída v A380 společnosti Qantas po modernizaci. Foto: QantasByznys třída v A380 společnosti Qantas po modernizaci. Foto: Qantas

Australský letecký dopravce Qantas zveřejnil snímky prvního Airbusu A380 po velké modernizaci interiéru. Poprvé ho nasadil včera na let z

Australský letecký dopravce Qantas zveřejnil snímky prvního Airbusu A380 po velké modernizaci interiéru. Poprvé ho nasadil včera na let z Londýna do Singapuru a dál do Sydney. V letadle přibylo v součtu po modernizaci jedno místo.

Nákladná modernizace proběhla v zázemí Airbusu v Drážďanech, kde bylo letadlo odstavené od poloviny července. Další dva stroje čeká modernizace ještě do konce roku, všech 12 strojů má být hotových do konce příštího roku.

Qantas, který se chce A380 postupně zbavit, vyměnil interiér zatím v osm let starém letadle registrace VH-OQK. Cestujícíc se v letadle dočkají nových sedaček i uspořádání ve všech čtyřech třídách, úpravami prošel i salonek. Nově je celá horní paluba vyhrazena pouze pro prémiové třídy. Souvisí to s největší změnou: počet míst v ekonomické třídě klesl o třicet sedaček, naopak ve třídě premium economy je nově namísto 35 celkem 60 míst.

V letadle je po modernizaci 14 míst v první třídě, 70 v byznys třídě (o šest navíc), 60 v premium economy + 25) a 341 v ekonomické třídě (-30). Celkově tak letadlo přepraví 485 cestujících, před modernizací to bylo 484.

Podle šéfa Qantasu Alana Joyce modernizace zajistí, aby byly mezi cestujícími A380 stále tak oblíbené. „Jde stále o jeden z hlavních typů naší dálkové flotily. Díky spolupráci s Airbusem se nám podařilo uspořádat nově celou palubu efektivněji než dosud a využili jsme lépe prostor celého letadla,“ uvedl Joyce. Ten už dříve ale uvedl, že i když jsou letadla oblíbená, jejich provoz je drahý. Pro firmu je levnější provoz dvou dreamlinerů na stejné trase, kde nasadí jednu A380.

Qantas nasazuje A380 na linky do Londýna, Los Angeles, Dallasu a v sezóně do Hongkongu.

Třída Premium economy po modernizaci v A380 společnosti Qantas. Foto: QantasSchodiště v A380 mezi spodní a horní palubou. Jinými slovy mezi ekonomickou třídou a prémiovými třídami. Foto: QantasTřída Premium economy po modernizaci v A380 společnosti Qantas. Foto: QantasByznys třída v A380 společnosti Qantas po modernizaci. Foto: QantasByznys třída v A380 společnosti Qantas po modernizaci. Foto: QantasA380 společnosti Qantas a ekonomická třída po modernizaci. Foto: QantasPrvní třída na palubě A380 společnosti Qantas po modernizaci. Foto: QantasPrvní třída na palubě A380 společnosti Qantas po modernizaci. Foto: QantasLounge (salonek) pro cestující v byznysu a první třídě na horní palubě A380. Foto: QantasLounge (salonek) pro cestující v byznysu a první třídě na horní palubě A380. Foto: Qantas

 

Tagy A380 Airbus A380 Qantas Top
3 komentáře