Pyžamo na obloze. Condor výrazně mění nátěr svých letadel

A330 v nových barvách Condoru. Foto: CondorA330 v nových barvách Condoru. Foto: Condor

Nové barvy mají odkazovat na zaměření dopravce na lety na prázdniny.

K výrazné proměně svého barevného schématu na letadlech přistupuje německá letecká společnost Condor. Firma končí s kombinací bílé, šedé a žluté barvy a místo nich postupně přelakuje letadla do barevných pruhů.

Dopravce představil novinku dnes  (nejde tedy o aprílový žert, jak by se mohlo na první pohled někomu zdát). Na trupu letadel bude střídat pět různých barev. „Condor jsou prázdniny. A prázdniny jsou pruhy,“ uvedla firma ve zprávě k novému nátěru, který je inspirovány slunečníky, osuškami a plážovými lehátky. Má plně odkazovat k tomu, že Condor je dopravcem na lety na dovolenou.

Podle dopravce jde o završení procesu transformace letecké společnosti, která spadala pod před necelými třemi lety zkrachovalé cestovatelské impérium Thomas Cook. Většinový podíl chtěly původně získat polské aerolinky LOT, které ale s nástupem pandemie koronaviru ztratily zájem. Firmu nakonec získala investiční skupina Attestor Ltd.

Nový design připomíná částečně hodně diskutované nové barevné schéma Pražské integrované dopravy přezdívané také jako pyžamo. Autorem návrhu pro Condor je Remo Masala, majitel berlínské agentury vision alphabet. Základními barvami Condoru bude nyní žlutá a modrá.

Pruhy na letadlech budou zatím žluté, červení, modré, zelené a béžové. Mix barev má ukazovat rozmanitost zaměstnanců, cestujících a destonací Condoru. Nové budou i uniformy.

Přelakování bude probíhat postupně, do roku 2024 má být hotovo 80 % flotily. První nátěr dostanou nová letadla A330neo, které dopravce převezme letos. Už zítra se objeví v pruhovaném nátěru A321 registrace D-AIAD.

Nové barvy Condoru. Foto: CondorBoeing 767-300 společnosti Condor v Ostravě. Foto: Radim Koblížka / LKMT SpottersBoeing 757 v nových barvách Condoru. Foto: CondorA320 v nových barvách Condoru. Foto: CondorA330 v nových barvách Condoru. Foto: CondorA330 v nových barvách Condoru. Foto: CondorA321 v nových barvách Condoru. Foto: CondorA330 v nových barvách Condoru. Foto: CondorA330 v nových barvách Condoru. Foto: Condor

Tagy Condor
39 komentářů