Půl století za volantem trolejbusu v Brně. DPMB oslavuje věrného řidiče

Řidič Miroslav Lerch řídí trolejbusy v brněnské MHD už 50 let. (13. 9. 2021). Pramen: DPMBŘidič Miroslav Lerch řídí trolejbusy v brněnské MHD už 50 let. (13. 9. 2021). Pramen: DPMB

Za svou kariéru najezdil služebně nejstarší řidič trolejbusu po Brně přes dva miliony kilometrů.

Dopravní podnik města Brna (DPMB) ocenil svého služebně nejstaršího řidiče trolejbusu Miroslava Lercha (73), který v polovině září oslavil 50 let za volantem v brněnské městské dopravě. „Nikdy jsem nelitoval,“ říká Lerch, který je u DPMB zaměstnán na plný úvazek.

„Vypovídá to o neuvěřitelné vytrvalosti, pokoře a trpělivosti. Panu Lerchovi děkuji za jeho zodpovědnou práci nejen pro Dopravní podnik města Brna, ale pro celé město a jeho obyvatele. Jeho práce si vážím a doufám, že padesátkou jeho práce u nás nekončí,“ řekl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Lerch původně pracoval jako mistr ve výrobním družstvu Družena, po založení rodiny ale hledal lépe placenou práci. „Zrovna se zahajoval provoz nových trolejbusových linek a otevírali kurz pro řidiče, tak jsem do něj nastoupil,“ uvedl řidič, který se ve volném čase věnuje turistice, cyklistice či lyžování.

Když začínal, v Brně jezdily trolejbusy jen do Šlapanic a městských částí Žabovřesky a Královo Pole.
Za svou kariéru najezdil po Brně přes dva miliony kilometrů. Jeho nejoblíbenější linkou je 33. Během padesáti let se na jeho práci mnohé změnilo. „Vozy, trasy, cestující. Něco k lepšímu, něco k horšímu, tak to prostě je. Řekl bych, že cestující dříve bývali více přátelští,“ dodal Lerch.

Dopravní podnik města Brna zaměstnance, kteří slaví kulaté nebo půlkulaté výročí, odměňuje finančně. Bonusem pak je pozvání do Městského divadla Brno, kde před začátkem představení podnik každoročně oceňuje nejlepší pracovníky. Letos na jaře oslavili 50 let práce u DPMB také dva řidiči autobusu.

Pro DPMB pracuje 1 400 řidičů, trolejbus řídí 244 z nich.

Řidič Miroslav Lerch (druhý zleva) řídí trolejbusy v brněnské MHD už 50 let. (13. 9. 2021). Pramen: DPMB

Řidič Miroslav Lerch (druhý zleva) řídí trolejbusy v brněnské MHD už 50 let. (13. 9. 2021). Pramen: DPMB

Tagy brno DPMB Miroslav Lerch řidič trolejbusu
13 komentářů