První země zakázaly lety z Číny. Itálie a Izrael je zastavily s okamžitou platností

Boeing 777 společnosti Alitalia. Foto: AlitaliaBoeing 777 společnosti Alitalia. Foto: Alitalia

Itálie a Izrael jsou prvními zeměmi, které zakázaly lety do své země z Číny. Stalo se tak krátce poté, co

Itálie a Izrael jsou prvními zeměmi, které zakázaly lety do své země z Číny. Stalo se tak krátce poté, co Světová zdravotnická organizace (WHO) vyhlásila stav zdravotní nouze a v Itálii hospitalizovali s koronavirem první dva čínské turisty.

Zákaz letů do Itálie oznámil italský premiér Giuseppe Conte. Podle italské agentury ANSA premiér vyzval k tomu, aby lidé nepanikařili. Itálie je první zemí, která lety z Číny zcela zakázala. Dva čínští turisté přiletěli do Itálie před deseti dny. V Itálii dnes úřady zadržovaly výletní loď se šesti tisíci cestujícími kvůli podezření, že někteří cestující mají koronavir, podezření se nakonec nepotvrdilo a loď mohla pokračovat v plavbě.

Už dnes oznámily konec letů do Číny téměř všechny evropské aerolinky. V podstatě ale nic neřeší; do Číny a z Číny se dá dostat dál s přestupem, zejména přes letiště v Perském zálivu.

Ještě před Itálií oznámil zákaz letů Izrael. Ten omezení vyhlásil poté, co izraelské aerolinky El Al zastavily provoz linek do Číny. Podle listu Jerusalem Post hlavně kvůli tomu, že zaměstnanci odmítali do Číny létat.

V Česku má o zákazu jednat v pondělí vláda.

Tagy Čína koronavir Koronavirus
6 komentářů