První Streetway bude jezdit v Pardubicích, DPMP koupil předváděcí vůz

Iveco Streetway v Pardubicích. Foto: DPMPIveco Streetway v Pardubicích. Foto: DPMP

Autobusy vyráběné v Turecku se objeví také v Praze a Krnově.

Dopravní podnik města Pardubic (DPMP) bude prvním českým dopravcem, který se stane vlastníkem nového autobusu Iveco Streetway. Od výrobce Iveco Czech Republic kupuje jeden vůz, který sloužil jako předváděcí a objevil se na počátku roku i v Pardubicích.

Vyplývá to z kontraktu v registru smluv. Jako první na něj upozornil server Československý dopravák. DPMP za něj zaplatí 3,6 milionu korun.

Součástí smlouvy je i dodávka autobusu Iveco Crossway LE CITY 12M, rovněž předváděcího. Model Streetway se dostal do Česka loni v září, otestovalo ho několik dopravních podniků. Iveco ho vyrábí ve spolupráci s tureckou společností Otokar, většina dílů je z modelu KENT C. Jiné je čelo a motor.

Iveco už s autobusem uspělo ve velké soutěži v Praze, kde pro DPP vyhrálo tendr na až 100 dvanáctimetrových autobusů a 143 kloubových. DPP zatím závazně objednal 15 kloubových vozů.  Tři sólo vozy si objednal i Transdev pro městskou dopravu v Krnově. Vůz má být do Pardubic předán během listopadu.

Iveco představilo autobus loni v září. Je levnější než model Urbanway, který Iveco pro městskou dopravu vyrábí ve Francii.

Tagy Dopravní podnik města Pardubic DPMP Iveco Streetway
7 komentářů