První Airbus A220 Smartwings obslouží lety do Paříže

A220-300 v barvách Českých aerolinií. Foto: AirbusA220-300 v barvách Českých aerolinií. Foto: Airbus

Premiéru s cestujícími na trase má stroj podle rezervačního systému v plánu 22. listopadu.

Skupina Smartwings plánuje nasadit svůj první Airbus A220-300 na pravidelnou linku do Paříže. Vyplývá to z jejího rezervačního systému. Premiérový let stroje s cestujícími vychází aktuálně na 22. listopadu, obslouží večerní rotaci (let QS1036 PRG – CDG) s odletem z Prahy v 17:35.

Letenky na let s Airbusem A220 Smartwings v rezervačním systému.Zdroj: rezervační systém Smartwing

Letenky na let s Airbusem A220 Smartwings v rezervačním systému.
Zdroj: rezervační systém Smartwing

Další lety A220 na trase Praha – Paříž budou následovat pravděpodobně také ještě v listopadu, v prodeji jsou kromě letenek na premiéru letounu také letenky na let dne 26. listopadu. Lety, které nový stroj obslouží, budou do systému pravděpodobně teprve postupně nahrávány.

Jak již deník Zdopravy.cz informoval, první Airbus A220 ve flotile Smartwings ponese registraci OK-EYA. Dorazit má ještě v barvách ČSA. Letadlo pořídila skupina Smartwings formou operativního leasingu.

Celkem převezme skupina postupně čtyři A220. Podle dřívějších informací ještě letos dorazí do Prahy i druhý stroj, další dva budou následovat v příštím roce.

Letový provoz Českých aerolinií (ČSA), ke kterým měly Airbusy A220 původně zamířit, budou od zimního letového řádu (27. října) zajišťovat výhradně Smartwings. Z Českých aerolinií se stane zastřešující společnost skupiny s majoritním podílem ve Smartwings. Další plány skupiny s A220 nejsou v tuto chvíli veřejnosti známy.

Tagy ČSA Czech Airlines QS smartwings Smartwings Group SW
2 komentáře