Průtah Hlučínem čeká oprava, provoz zkomplikuje úplná uzavírka

Silnice I/56 u Hlučína. Zdroj: ŘSDSilnice I/56 u Hlučína. Zdroj: ŘSD

Práce potrvají zhruba tři měsíce.

Ve čtvrtek 4. července začne rekonstrukce silnice I/56 přes Hlučín. Jedná se o velice frekventovanou komunikaci zásadního významu, kudy denně projede přes 13 tisíc aut všech kategorií. Cílem zhruba tříměsíčních prací je odstranění provozních škod. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) o tom informovalo v tiskové zprávě.

„Nezávislá diagnostika potvrdila v kilometrech 20-22,5 provozního staničení vady jako výtluky, kaverny, hloubkovou korozi, vysprávky, mozaikové trhliny, příčné i podélné trhliny ohrožující plynulost a bezpečnost silničního provozu. Vytyčená plocha asfaltů dosahuje 27 490 m2,“ uvedl Miroslav Mazal z týmu komunikace ŘSD.

Situace opravy průtahu Hlučínem na mapě.Zdroj: ŘSD

Situace opravy průtahu Hlučínem na mapě.
Zdroj: ŘSD

Oprava vyjde na přibližně 32,2 milionu korun, provede ji společnost Strabag vybraná v soutěži devíti stavebních firem. Nabídka Strabagu byla nejnižší.

Čtyři etapy

„Dopravní opatření neorganizuje ŘSD, změny v provozu vždy připravuje zhotovitel ve spolupráci s odborníky a dotčenými orgány. V případě Hlučína jsou práce rozděleny do čtyř etap a úvodní fáze se neobejde bez úplné uzavírky silnice I/56. Zákaz vjezdu urychlí práce, neboli zkrátí časové nároky stavby. Objízdné trasy povedou obcí po komunikacích nižších tříd (tranzit po silnici I/11),“ dodal Mazal.

Jak upřesnil zhotovitel, během prací bude vjezd do Hlučína omezen pro vozidla s hmotností nad 7,5 tuny. Vytvořena pro ně bude objízdná trasa přes silnice I/56, I/11, dálnici D1 a ulici Slovenskou v obou směrech. Přesněji popsal zhotovitel jednotlivá omezení a objížďky v dokumentech přiložených níže.

Objízdné trasy 1 (Reko. průtahu Hlučínem)
Zdroj: ŘSDObjízdné trasy 2 (Reko. průtahu Hlučínem)
Zdroj: ŘSDObjízdné trasy 3 (Reko. průtahu Hlučínem)
Zdroj: ŘSDObjízdné trasy 4 
(Reko. průtahu Hlučínem)
Zdroj: ŘSDObjízdné trasy 5 
(Reko. průtahu Hlučínem)
Zdroj: ŘSDObjízdné trasy 6 
(Reko. průtahu Hlučínem)
Zdroj: ŘSD
Tagy Hlučín Hlučínsko I/56 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD silnice I/56
Žádné komentáře