Provoz tramvají v Olomouci na podzim omezí několik stavebních akcí

Olomoucká tramvaj při výjezdu z vozovny. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czOlomoucká tramvaj při výjezdu z vozovny. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.cz

Podle dopravního podniku nebylo možné kvůli dvouleté uzavírce Masarykovy ulice provádět opravy jinde.

 Provoz tramvajových linek v Olomouci od čtvrtka do poloviny listopadu omezí několik plánovaných výluk, Půjde o plánovanou rekonstrukce přejezdu v Divišově ulici, opravy kolejí v Hodolanské ulici i napojování nového úseku tramvajové trati na sídliště Nové Sady. Do neděle 2. října budou tramvaje ještě jezdit po svých běžných trasách. Od pondělí 3. října do středy 16. listopadu pak musí cestující počítat s omezeními. ČTK to sdělil předseda představenstva Dopravního podniku města Olomouce (DPMO) Jaroslav Michalík.

Z důvodu stavby protipovodňových opatření byla dva roky uzavřená trať na Masarykově třídě a po tuto dobu bylo hodně komplikované nebo nemožné provádět jakékoliv větší opravy na ostatních tratích v Olomouci. Proto nyní musíme věnovat více pozornosti i dalším úsekům,“ uvedl Michalík. Správa železnic navíc připravuje od 3. října až do 9. listopadu rekonstrukci železničního přejezdu v Divišově ulici, kvůli které tam bude zcela uzavřena silnice. „Tuto uzavírku využije DPMO k opravám tramvajových kolejí v ulici Hodolanská na mostě přes řeku Bystřici a v prostoru křižovatky Jeremenkova a Masarykova,“ uvedl dopravně-provozní náměstek DPMO Pavel Zatloukal.

Napojování odstavu

Technici budou na podzim také napojovat tramvajovou trať na nové odstavy tramvají v Jeremenkově ulici, práce mají skončit 16. listopadu. Kvůli těmto investičním akcím nebudou od 3. října do 16. listopadu jezdit tramvaje z hlavního nádraží do Pavloviček. Mimo provoz bude v obou směrech i tramvajová zastávka na hlavním nádraží. Tramvaje budou zastavovat na nedaleké zastávce Kosmonautů. Ve směru do Pavloviček bude zavedena náhradní autobusová doprava s označením X. „V první fázi bude zajíždět jen k zastávce Bělidla, později až na zastávku Pavlovičky,“ uvedla mluvčí DPMO Anna Sýkorová.

Zároveň s tramvajovou výlukou do Pavloviček budou odborníci od 10. října do 31. října propojovat stávající tramvajovou trať s nově vybudovaným úsekem mířícím dál do nitra sídliště Nové Sady. „Předpokládaný termín zprovoznění nově vybudované tramvajové trati a prodloužení tramvajového provozu na zastávku U Kapličky je od 1. listopadu,“ dodal Zatloukal. Podrobnosti o podzimních změnách tramvajového provozu najdou cestující na webu Dopravního podniku.

ČTK

Tagy Dopravní podnik města Olomouce DPMO Olomouc rekonstrukce tramvajové trati
1 komentář