Provoz na týnské lokálce oživí motorák z Turnova, v Týně se chystá oslava

Trať Číčenice - Týn nad Vltavou. Autor: Gmas – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31368952Trať Číčenice - Týn nad Vltavou. Autor: Gmas – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31368952

Nadšenci spojili síly. Tak by se daly shrnout poslední přípravy před obnovením provozu na jihočeské lokálce z Číčenic do Týna

Nadšenci spojili síly. Tak by se daly shrnout poslední přípravy před obnovením provozu na jihočeské lokálce z Číčenic do Týna nad Vltavou. Provoz chce 22. června po více než pěti letech obnovit Klub přátel Transverzálky, který za tím účelem založil dopravce KPT Rail.

Oproti původním plánům ale motorák nedodá společnost KDS Kladno, se kterou se Jihočeši nakonec nedohodli na zapůjčení vozu 810. Ten na „Tejnku“ dodá Kolej-klub z Turnova (810.604). „Z důvodu neadekvátních požadavků ze strany KDS Kladno jsme byli nuceni od smlouvy odstoupit,“ uvedl zástupce KPT Rail Jaroslav Kugler.

Jízdní řád chce dopravce zveřejnit v nejbližších dnech. Vlaky by měly jezdit každou sobotu od 22. června do 31. srpna ve dvou párech denně. Výchozí stanicí bude Týn, kam se vlaky také večer vrátí. Z Číčenic by měly zajet také do Netolic, Hluboké nad Vltavou a Protivína.

Obnovení provozu přitom v Týně doprovodí slavnost v podobě „miniDne železnice“. Na programu je mimo jiné výstava lokomotiv a vozů, soutěžní jízdy na drezínách či atrakce pro děti. Jízdní řád prvního dne zaštítí podle Kuglera společnost Railway Capital Jan Šatavy.

Tagy Klub přátel Tranverzálky trať Číčenice - Týn nad Vltavou
10 komentářů