Provoz na Ruzyni se vrátil na 70 % objemu před covidem

Cestující na Letišti Praha vystupují z letadla. Foto: Letiště PrahaCestující na Letišti Praha vystupují z letadla. Foto: Letiště Praha

Ještě v únoru počet cestujících dosahoval jen 45 % stejného období v roce 2019.

Provoz na Letišti Václava Havla se vrátil na zatím nejblíže k běžné úrovni před pandemií. Na Velký pátek, tradičně jeden z přepravně nejsilnějších dnů, prošlo odbavením na letišti 38 160 cestujících. Jde o 70 % úrovně Velkého pátku z roku 2019.

Na Twitteru o tom informoval předseda představenstva Letiště Praha Jiří Pos. Zatím poslední data letiště jsou za únor, kdy počet cestujících dosáhl 45 % úrovně února roku 2019.

Letový provoz se zvedá po celé Evropě. Podle dat evropského řízení letového provozu byl poslední týden provoz na 79 % stejného období roku 2019. Někteří dopravci, například Ryanair, se počtem cestujících již dostali na úroveň před covidem.

Velký zájem o lety přes velikonoční svátky potvrzují i cestovní kanceláře. „Naši nabídku v období Velikonoc jsme v letošním roce vyprodali a enormní zájem byl jak o poznávací zájezdy, které překonaly rekordy z roku 2019, tak i o klasické letecké dovolené nebo pobyty v České republice,“ uvedl Aleš Ondrůj, obchodní a marketingový ředitel Čedoku.

Aktuální letový řád se počtem destinací z Prahy dostal na 77 % roku 2019.

Tagy letiště praha obnovení provozu po pandemii koronaviru
13 komentářů