Proseckou čeká od pondělí do konce listopadu další uzavírka

Prosecká ulice, úsek po rekonstrukci. Pramen: TSKProsecká ulice, úsek po rekonstrukci. Pramen: TSK

Ulice bude kompletně uzavřena, na objížďku musí i autobusy.

Na Proseckou ulici v Praze se opět vrací stavební práce. Kompletní rekonstrukcí projde úsek Na Labuťce – Na Rozhraní. Omezení se dotkne jak řidičů, tak městské hromadné dopravy. Práce potrvají do konce listopadu.

Jde o druhou etapu prací, zakázku získala společnost Eurovia CS. „V rámci prací provedeme kompletní rekonstrukci Prosecké ulice včetně lokálních hloubkových sanací. Budeme pracovat rovněž na chodnících a dalších souvisejících objektech. Opravy budou probíhat současně s dalšími samostatnými zakázkami, které budou v místě probíhat, proto plánovaní prací bude zcela zásadní a díky vymezení dopravy z místa bude práce možné uskutečnit v co nejkratším termínu,“ řekla Iveta Štočková, tisková mluvčí Eurovia CS.

Opravami projde celkem 700 metrů Prosecké ulice v Praze. Objekty nacházející se v lokalitě budou přístupné pouze pro pěší. Povrch vozovky bude z asfaltových vrstev, konstrukce chodníků a vjezdů z betonové dlažby. Bude také upraveno odvodnění, které je řešeno pomocí nových i stávajících uličních vpustí. Opravami projde celkem 700 metrů ulice.

Pro auta jsou vyznačeny objízdné trasy Vysočanská – Jandova – Sokolovská – Čuprova ve směru Prosek a Vysočanská – Rochlická – Liberecká – Zenklova pro směr do Libně. Autobusová linka 140 je zkrácena do trasy Letňany – Čakovice, linka 916 je odkloněna přes Nádraží Vysočany.

Oprava Prosecké. Foto: TSK

Oprava Prosecké. Foto: TSK

Tagy Eurovia CS praha Prosecká ulice TSK
11 komentářů