Prořídlé rychlíky Labe jezdí do Prahy plné, dráhy posílají cestující do 1. třídy

Nálepka MD na rychlíku Českých drah. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářNálepka MD na rychlíku Českých drah. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Kvůli omezenému jízdnímu řádu začínají být některé spoje přeplněné.

Covidové osekání železničního jízdního řádu se tento týden na některých spojích začíná projevovat přeplněnými vlaky. Deník Zdopravy.cz získal poznatky o situaci na rychlících Labe, které jezdí mezi Děčínem, Ústím nad Labem a Prahou.

Rychlíky Labe jezdí během nouzového stavu ve dvouhodinových intervalech místo hodinových a změnit se to nemá ani s příchodem nového jízdního řádu. Rychlíky obsluhují i Roudnici nad Labem, Hněvice a Kralupy nad Vltavou, odkud řada lidí dojíždí do Prahy denně.

„Především ranní vlaky do Prahy jsou v posledních dnech velmi plné, nejpozději od Kralup už lidé stojí v uličce. Personál je přesunuje z 2. do 1. třídy,“ popsal deníku Zdopravy.cz kolega novinář. Podle něj nelze ve vlacích dodržovat doporučené rozestupy.

Vyjádření Českých drah

V návaznosti na průběžné změny v zařazení Česka do jednotlivých stupňů protiepidemického systému lze nyní očekávat kolísání poptávky cestujících. Redukce dálkových vlaků a úpravy kapacit jsou z naší strany realizovány na základě vývoje poptávky a u vlaků v objednávce státu také samozřejmě po dohodě s objednatelem dálkové dopravy, tedy Ministerstvem dopravy. Vývoj frekvence cestujících v jednotlivých vlacích analyzujme na denní bázi a v co nejkratším možném čase kapacity vlaků dle potřeby navyšujeme. Stejně tak postupně vracíme dočasně omezené vlaky, které se s ohledem na vývoj poptávky a zajištění základní dopravní obslužnosti ukáží jako nezbytné.

Se změnou jízdního řádu v neděli 13. prosince dojde současně na lince R20 k navýšení kapacity vybraných vlaků.

Tagy České dráhy omezení dopravy kvůli koronaviru rychlík Labe
125 komentářů