Přímý vlak Praha – Blatná. Barča bude vozit cyklisty až do jižních Čech

Lokomotiva 749.121, zvaná bardotka či barča. Autor: Jan HejzlarLokomotiva 749.121, zvaná bardotka či barča. Autor: Jan Hejzlar

Nedělní změna jízdního řádu přinese na železnici jednu zajímavou novinku. Víkendový vlak Cyklo Brdy, který v létě jezdí z Prahy

Nedělní změna jízdního řádu přinese na železnici jednu zajímavou novinku. Víkendový vlak Cyklo Brdy, který v létě jezdí z Prahy přes Beroun a Příbram do Březnice, bude mít nově prodlouženou trasu až do jihočeské Blatné.

Vlak Cyklo Brdy jezdil v letní sezoně ráno z Prahy každou sobotu, neděli a ve svátek do Březnice a večer zpět. „Od neděle začne jezdit nově až do Blatné, která tak získá přímé vlakové spojení s hlavním městem,“ uvedl šéf středočeské organizace IDSK Michal Štěpán.

Vlak nabízí místo pro 232 cestujících a 41 kol. Tahá ho padesátiletá motorová lokomotiva přezdívaná bardotka či barča. S nápadem na jeho protažení do Blatné přišel pražský radní pro dopravu Adam Scheinherr, jehož bratr Jiří je radním v Blatné. Způsob financování přesahu zatím není jasný, dráhy na základě zájmu jednají se Středočeským krajem, vyloučen není ani příspěvek městečka.

Lokomotiva řady 749, zvaná Bardotka. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Lokomotiva řady 749, zvaná Bardotka.
Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

„Blatná má své osobité kouzlo. Nabízí krásné historické centrum s romantickým vodním zámkem a přilehlým parkem s daňky a pávy či nově vybudovanou stálou expozici v městském muzeu. Na své si přijdou milovníci turistiky i cyklisté,“ vypočítala starostka Blatné Kateřina Malečková.

V neděli si budou moci lidé v Blatné prohlédnout lokomotivu s číslem 749.121 i místní depo.

Zjednodušený jízdní řád vlaku Cyklo Brdy pro soboty, neděle a svátky

8.37 Praha hl. n. 19.02
11.10 Blatná 16.31
Tagy Blatná České dráhy Cyklo Brdy
163 komentářů