Příjezd do Prahy na Černém Mostě se bude opravovat. Kolony mohou být až na půl hodiny

Chlumecká ulice a terminál Černý Most. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czChlumecká ulice a terminál Černý Most. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Kvůli rekonstrukci důležité tepny se uzavře i příjezd od dálnice D10.

Pražská Technická správa komunikací (TSK) začne opravovat části vozovky čtyřproudé Chlumecké ulice. Půjde o téměř kilometrový úsek od sjezdové rampy z Pražského okruhu po nájezd do Ocelkovy ulice. Původně měly opravy začít již v sobotu, kvůli počasí však TSK termín minimálně o týden posunula, upřesní ho až podle aktuální předpovědi.

Součástí prací bude výměna dvou vrstev povrchu vozovky v tloušťce 10 cm, oprava trhlin v podkladních vrstvách, úpravy odvodnění komunikace a nové vodorovné dopravní značení,“ uvádí TSK. Stavební práce měly podle původního harmonogramu trvat 17 dní.

Jelikož se jedná o velmi frekventovaný příjezd do Prahy v blízkosti velkých obchodních center, musí řidiči počítat s kolonami. V dopravní špičce může zdržení podle TSK dosáhnout 10–30 minut.

Mezi podjezdem D11 a křižovatkou Ocelkova bude vyznačené dopravní omezení. Práce proběhnou ve dvou etapách. V prvním týdnu se opraví pravý jízdní pruh a sjízdné rampy. Provoz bude veden dvěma jízdními pruhy a vždy bude zachována i průjezdnost od Horních Počernic.

Uzavře se však sjezd z D10, respektive z přilehlé části Pražského okruhu, a objízdná trasa bude značena kolem obchodního centra IKEA.

Ve druhé etapě se následně opraví levý jízdní pruh. Doprava se povede ve zúžených jízdních pruzích, omezení budou podle TSK už jen drobná.

Oprava Chlumecké ulice na pražském Černém Mostě. Zdroj: TSKOprava Chlumecké ulice na pražském Černém Mostě. Zdroj: TSK
Tagy Černý Most D10 rekonstrukce Technická správa komunikací hl. m. Prahy uzavírka
23 komentářů