Přestavba Bauerovy ulice v Brně začne v březnu, omezení potrvají dva roky

Bauerova ulice v Brně. Foto: Google Street ViewBauerova ulice v Brně. Foto: Google Street View

Proměna silnice kolem výstaviště má přinést bezpečnější a plynulejší provoz.

Dopravu v Brně čeká od března další komplikace. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) společně s městem začne s přestavbou Bauerovy ulice. Komunikace vedoucí kolem výstaviště je jednou z částí brněnského městského okruhu.

Březnové zahájení potvrdilo ŘSD na svých stránkách. Provoz bude omezen do jednoho pruhu v každém směru. „Po dokončení stavby bude zajištěn bezpečnější a plynulejší provoz. Silnice bude mít čtyři pruhy, které budou ve středu oddělené fyzickou zábranou. Přechody pro chodce k areálu Riviéra budou nahrazeny dvěma lávkami pro chodce a cyklisty,“ popisuje ŘSD hlavní změny.

Stavba měla původně začít loni na podzim, soutěž na zhotovitele se ale protáhla. Práce by měly být hotové za 750 dní. Lávka pro pěší a cyklisty k Riviéře by měla být hotová dříve: za 290 dnů.

Úsek VMO Bauerova v Brně. Foto: ŘSD

Úsek VMO Bauerova v Brně. Foto: ŘSD

Samotná silnice se rozšíří o téměř tři metry, aby mohl vzniknout střední dělicí pás, jízdní pruhy budou širší. Jde o úsek, který začíná u mimoúrovňové křižovatky pod vyústěním Pisáreckých tunelů až po vjezdovou bránu na výstaviště číslo 4. Cílem je zvýšit bezpečnost provozu a přizpůsobit šířku a uspořádání vozovky tak, aby to odpovídalo významu a zatížení silnice, po které denně projede okolo 17 000 aut.

Po nové obslužné komunikaci bude jezdit i autobus MHD. Touto přestavbou také zanikne možnost sjíždět z parkoviště, které se táhne podél celé Bauerovy a veletržního areálu, přímo na čtyřpruhovou silnici. Zůstane však zachovaná možnost pro hasiče a policisty, aby ze svého střediska mohli vyjíždět oběma směry.

Zakázku na proměnu silnice získala za 549 milionů korun společnost IMOS Brno. Půjde o společnou akci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), Brna a Tepláren Brno. Součástí proměny bude i budování nové dopravní infrastruktury pro budoucí multifunkční halu.

Tagy brno I/42 VMO Bauerova Imos Brno Ředitelství silnic a dálnic ŘSD VMO Brno
Žádné komentáře