Přeshraniční autobusy mezi jižní Moravou a Dolními Rakousy budou pokračovat

Náměstí ve Valticích. Autor: Martin Vavřík – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=33389069Náměstí ve Valticích. Autor: Martin Vavřík – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=33389069

Linka o víkendech a svátcích propojuje turisticky zajímavá místa Pálavy a Weinviertelu.

Jižní Morava bude i v příštích letech propojena s Dolními Rakousy sezonní „vinařskou“ autobusovou linkou. Její pokračování schválili ve čtvrtek zastupitelé. Linka bude jezdit od 8. května do 3. října o sobotách, nedělích a svátcích třikrát denně.

„Máme dobrou zkušenost s vedením linky. Za dobu provozu došlo díky lepšímu dopravnímu propojení v oblasti Pálavy a Weinviertelu ke zvýšení zájmu turistů o tyto žádané lokality. Trasa linky proto zůstane zachována,“ uvedl radní pro dopravu Jihomoravského kraje Jiří Crha.

Linka byla zavedena na základě smlouvy mezi Jihomoravským krajem a spolkovou zemí Dolní Rakousy na léta 2016 až 2020. Je vedena v trase Podivín – Lednice – Valtice – Herrnbaumbarten – Poysdorf – Falkenstein – Drasenhofen – Mikulov (– Pasohlávky) a spojuje tak turisticky atraktivní místa na obou stranách hranice.

Dolní Rakousy budou Jihomoravskému kraji, který je objednatelem linky, platit roční příspěvek maximálně 11 tisíc eur (cca 285 tisíc Kč).

Tagy Dolní Rakousy Jihomoravský kraj turistické autobusy
13 komentářů