Přehledně: Letiště Praha bude mít v zimě spojení do 92 destinací, nastupují Eurowings

Cestující na Letišti Václava Havla. Foto: Letiště PrahaCestující na Letišti Václava Havla. Foto: Letiště Praha

Nová dálková spojení míří například na Maledivy, do letoviska Punta Cana, do Mombasy, Cancúnu nebo na Zanzibar.

Letiště Václava Havla Praha bude mít během nadcházející zimy přímé spojení do 92 destinací, včetně exotických zemí jako je Keňa, Mexiko nebo Dominikánská republika. Největší událostí je zřejmě otevření pražské základny firmy Eurowings, jejíž dva Airbusy A319 budou zajišťovat spojení do 13 evropských destinací. Zimní letový řád vstoupí v platnost v neděli 31. října. Pro srovnání, poslední předcovidový zimní letový řád z podzimu 2019 obsahoval 121 destinací.

Letecká spojení bude v nadcházejícím zimním letovém řádu provozovat z Prahy 47 leteckých společností. Společnost Eurowings ze skupiny Lufthansa bude létat například na Kanárské ostrovy, do Barcelony, Atén, Kodaně nebo Tel Avivu. Ryanair nabídne z Prahy spojení do 26 měst včetně Londýna, Krakova nebo Dublinu.

Tuzemská skupina Smartwings bude provozovat spojení do bezmála 20 destinací. Patří mezi ně například Kanárské ostrovy, Madeira, Hurghada, Paříž či Stockholm.

S postupným oživováním letecké dopravy se do Prahy vrací i zrušené linky. British Airways opět spojí Prahu s letištěm City v centru Londýna, České aerolinie se vrátí na linku do Kodaně, Ryanair obnoví přímá spojení do Barcelony, Paříže a Manchesteru a společnost Jet2.com linky do Birminghamu, Manchesteru, Leedsu a Newcastlu.

Kromě toho přibydou také nová spojení. Například Wizz Air nabídne lety z Prahy do Říma, Katánie a Neapole. Smartwings do Dubaje a Londýna. Linku do Tel Avivu budou v zimní sezoně nabízet také dopravci Israir Airlines, Blue Bird Airways a Arkia Airlines. Zcela novou linkou je díky Bees Airline trasa Praha – Oděsa a spojení s Kyjevem pak nově v zimní sezoně nabízí i společnost SkyUp Airlines. Díky novým linkám společnosti Ryanair se také zlepší dostupnost Varšavy a Neapole, Vueling novou linkou posílí spojení s Amsterdamem a Blue Air s Bukureští.

„S radostí sledujeme obnovování dřívějších linek, spojení do nových destinací i narůstající frekvenci na stávajících linkách. Díky tomu jsme do poloviny října odbavili už přes tři miliony cestujících a doufáme, že díky novým spojením v zimním letovém řádu budou čísla dál růst. Zdaleka nejsme na počtech cestujících z roku 2019, ale s počtem destinací příliš nezaostáváme,“ uvedl šéf Letiště Praha Jiří Pos. Podle něj se dá v zimě očekávat také zvýšený zájem českých cestujících o cesty do exotických destinací.

Nová přímá dálková charterová spojení míří například na Maledivy, do letoviska Punta Cana v Dominikánské republice, do Mombasy, Cancúnu nebo na Zanzibar.

Zimní letový řád – Letiště Praha

Obnovená přímá letecká spojení z Prahy

Barcelona – Ryanair
Birmingham – Jet2.com
Kodaň – České aerolinie
Leeds – Jet2.com
Londýn/City – British Airways
Manchester – Jet2.com
Manchester – Ryanair
Newcastle – Jet2.com
Paříž/Beauvais – Ryanair

Nová přímá letecká spojení z Prahy

Amsterdam – Vueling
Bukurešť – Blue Air
Dubaj – Smartwings
Katánie – Wizz Air
Kyjev – SkyUp Airlines
Londýn/Heathrow – Smartwings
Neapol – Wizz Air
Neapol – Ryanair
Oděsa – Bees Airline
Řím/Fiumicino – Wizz Air
Tel Aviv – Israir, Blue Bird Airways, Arkia Airlines
Varšava/Modlin – Ryanair

Spoje Eurowings z nové pražské báze: Atény, Barcelona, Birmingham, Bristol, Düsseldorf, Fuerteventura, Kodaň, Kolín nad Rýnem, Málaga, Milán/Malpensa, Tel Aviv, Tenerife, Záhřeb

Vybrané tratě s navýšeným počtem frekvencí oproti letní sezoně

British Airways – Londýn/Heathrow – navýšení na 14 letů týdně
Brussels Airlines – Brusel/Zaventem – navýšení až na 11 letů týdně
Flydubai – Dubaj – navýšení na 7 letů týdně
Ryanair – Benátky/Treviso – navýšení na 4 lety týdně
Ryanair – Bologna – Ryanair – navýšení na 4 lety týdne
Ryanair – Brusel/Charleroi – navýšení na 1 let denně
Ryanair – Dublin – navýšení na 6 letů týdně
Ryanair – Milán/Bergamo – navýšení na 11 letů týdně
Transavia – Eindhoven – navýšení na 4 lety týdně

Tagy letiště praha zimní letový řád
15 komentářů