Představenstvo ČD už může rozhodovat, třetím členem je Radek Dvořák

Radek Dvořák, dosavadní ředitel odboru koncepce a rozvoje osobní dopravy. Foto: České dráhyRadek Dvořák, dosavadní ředitel odboru koncepce a rozvoje osobní dopravy. Foto: České dráhy

Dosavadní ředitel odboru koncepce a rozvoje osobní dopravy Radek Dvořák je třetím členem představenstva Českých drah. Do nejvyššího vedení firmy


Dosavadní ředitel odboru koncepce a rozvoje osobní dopravy Radek Dvořák je třetím členem představenstva Českých drah. Do nejvyššího vedení firmy ho dnes zvolila dozorčí rada.

Místo v představenstvu bylo volné od minulého úterý, kdy dozorčí rada odvolala trojici manažerů a bývalý šéf ČD Pavel Krtek nepřijal post místopředsedy představenstva. Na starosti bude mít ekonomiku. 

O novém členovi představenstva informoval mluvčí Českých drah Radek Joklík. Volba Dvořáka je logická, dozorčí rada hledala někoho, kdo mluví plynule anglicky a má zkušenosti s prezentací ČD při prodeji dluhopisů. Dvořák je jedním z manažerů, kteří byli u prezentací přítomni a pravidelně komunikovali s ratingovou agenturou Moody´s.

Jeho jmenování má být na dobu určitou, může se ale přihlásit do výběrového řízení, které dozorčí rada v brzké době vypíše na tři místa v představenstvu. Devítičlenná dozorčí rada dnes hlasovala pro Dvořáka v poměru 8:1. Proti byl zástupce zaměstnanců Jaroslav Pejša. 

Absolvent Fakulty dopravní pardubické univerzity začínal u Českých drah v roce 2004, v roce 2006 odešel do kolínské automobilky TPCA, později se však vrátil a stal se specialistou odboru strategie, později Projektové kanceláře. Od roku 2013 vykonával funkci ředitele kanceláře člena představenstva ČD pro osobní dopravu, dosud je ředitelem odboru koncepce a rozvoje osobní dopravy.

Tagy České dráhy dozorčí rada Českých drah personální změny v Českých drahách představenstvo Českých drah Radek Dvořák
9 komentářů