Pražský dopravní podnik začal používat nový přístroj na detekci drog

Test na drogy. Autor: DPPTest na drogy. Autor: DPP

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začal nově používat v rámci své kontrolní činnosti moderní testovací systém pro analýzu drog Dräger

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začal nově používat v rámci své kontrolní činnosti moderní testovací systém pro analýzu drog Dräger DrugTest 5000. Drogový tester se používá na detekci návykových látek, a to především u řidičů a strojvedoucích. A také u nových zaměstnanců.

„Doposud DPP používal certifikované jednorázové testery. Nový přístroj je technologickým posunem, je ekonomicky výhodnější, přesnější a umožňuje provedení většího množství kontrol,“ uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková.

Podle DPP nový detektor vylučuje chybnou interpretaci. Pokud je orientační vyšetření u kontrolovaného zaměstnance pozitivní, je dotyčný následně převezen na lékařské vyšetření. Testovací kazeta dokáže detekovat přítomnost amfetaminu, benzodiazepinu, kokainu, marihuany, metamfetaminu či opiátů v krvi. Přístroj určuje přítomnost návykové látky ze slin.

„Po proškolení lze zapůjčit tester jednotlivým útvarům DPP, vedoucí zaměstnanci tak mohou spolehlivě kontrolovat své podřízené zaměstnance na přítomnost jiných návykových látek,“ dodal Daniel Barták, bezpečnostní ředitel DPP.

Přístroj na detekci drog. Autor: DPP

Přístroj na detekci drog.
Autor: DPP

Tagy dpp drogy test
5 komentářů