Pražská a brněnská MHD budou vozit jen cestující s rouškou. Moravskoslezský kraj zrušil odbavení v autobusech

Tramvaje mezi Palmovkou a Ohradou. Foto: Roman Hloch - Tramvaje v České republiceTramvaje mezi Palmovkou a Ohradou. Foto: Roman Hloch - Tramvaje v České republice

Pražská městská doprava zpřísnila ochranná opatření proti koronavirové nákaze. Do vozidel budou mít od půlnoci z pondělí na úterý přístup

Pražská městská doprava zpřísnila ochranná opatření proti koronavirové nákaze. Do vozidel budou mít od půlnoci z pondělí na úterý přístup jen lidé se zakrytými ústy a nosem. Ostatním bude nástup zakázán. Jde o nařízení primátora Zdeňka Hřiba.

„Ať už máte zdravotnické roušky, vlastnoručně vyrobené roušky nebo využijete třeba šálu – všechno je lepší než nic!“ uvedl primátor na Facebooku. Roušek a respirátorů je přitom v zemi nedostatek, stát nestíhá zásobovat ani zdravotníky.

Ochranná opatření řeší i další dopravci v zemi. Jako první přistoupilo k vyloučení cestujících bez roušek ČSAD České Budějovice, stejné nařízení dnes zavedl i Dopravní podnik města Brna.

Moravskoslezský kraj zase dnes na svém území zrušil nástup a výstup předními dveřmi, odbavení cestujících ve vozidle a zastávky na znamení. Autobusy zastaví a otevřou dveře na všech zastávkách.

Výstraha ROPID k rouškám. Pramen: ROPID

Výstraha ROPID k rouškám. Pramen: ROPID

Tagy dpp koronavir MHD praha roušky
110 komentářů