Prahu čekají v pátek dopravní manévry. Kvůli pohřbu, fotbalu i festivalu

Tramvaj u Národního divadla. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czTramvaj u Národního divadla. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Dopravní podnik hl. města Prahy (DPP) zveřejnil seznam několika provozních opatření na pátek 11. října, kdy se v Praze bude

Dopravní podnik hl. města Prahy (DPP) zveřejnil seznam několika provozních opatření na pátek 11. října, kdy se v Praze bude kumulovat několik velkých akcí a lze očekávat velké dopravní komplikace.  Největší změny v provozu nastanou kvůli rozlučce se zesnulým Karlem Gottem na Žofíně, zvýšený provoz přinese i zápas kvalifikace na evropský šampionát ve fotbalu a Signal Festival.

Kvůli smutečnímu obřadu bude linka 17 od pěti ráno do půlnoci vedena odklonem. přes zastávky Staroměstská – Národní divadlo – Národní třída – Myslíkova – Jiráskovo náměstí. Provoz metra bude posílen, nejvíce na lince B. „Doporučujeme vyrazit ke svým cílům o něco dříve a preferovat přepravu metrem před přepravou tramvajovou,“ řekla mluvčí DPP Aneta Řehková. Pro cestu na Žofín doporučuje dopravní podnik použít linku B a vystoupit ve stanici Anděla a pak dojít na Slovanský ostrov pěšky, zpět pak přes stanici Karlovo náměstí. DPP čeká na všech linkách kolem Národního divadla zpoždění a nepravidelnosti. Kompletní přehled je na stránkách DPP.

V Praze nastanou i další komplikace v dopravě kvůli jiným akcím: V rámci Signal Festivalu bude probíhat laserová projekce na hladinu Vltavy u Národního divadla ve čtvrtek, pátek a sobotu, vždy od 19.00 hodin do 24.00 hodin.

Návštěvníkům této akce doporučuje DPP přepravu linkou A pražského metra s výstupem ve stanici Staroměstská nebo linkou B pražského metra s výstupem ve stanici Národní třída. Provoz metra bude posílen na všech trasách v rozsahu 18 až 24 hodin. Na přilehlém mostě Legií bude ve čtvrtek, pátek a sobotu, vždy od 19 do 24 hodin vyloučen provoz tramvají. Linka č. 22 bude odkloněna přes zastávku Staroměstská a linka č. 9 přes zastávku Jiráskovo náměstí.

Velký přesun lidí nastane i kvůli fotbalovému zápasu s Anglií, který proběhne v pátek večer v Edenu. DPP kvůli tomu posílí linky 22 a 136 po skončení utkání. Pro dopravu doporučuje DPP použít hlavně metro A do stanice Želivského či Strašnická a pak jít pěšky.

Tagy Dopravní podnik hl. města Prahy dpp
16 komentářů