Praha získá spojení s Mongolskem, linku do Ulánbátaru obslouží Airbus A330 Eznis Airways

Airbus A330 v barvách letecké společnosti Eznis Airways. Zdroj: Eznis AirwaysAirbus A330 v barvách letecké společnosti Eznis Airways. Zdroj: Eznis Airways

Dopravce chce na trase létat dvakrát týdně, první let plánuje na 10. července.

Od 10. července se bude z Prahy poprvé v historii pravidelně létat do Ulánbátaru. Mongolská letecká společnost Eznis Airways má v plánu dva lety týdně, a to každou středu a sobotu. Oznámila to na Facebooku. Podle pražského letiště jde o teprve třetí přímou evropskou linku do Mongolska.

„V Česku žije přibližně 12 tisíc Mongolů, což je jedna z jejich vůbec největších komunit v Evropské unii. Mongolsko je navíc tradičním obchodním partnerem České republiky. České firmy se v Mongolsku podílí na řadě projektů a věřím, že i tato nová linka přispěje k prohloubení rostoucí vzájemné obchodní spolupráce. Spokojeni jistě budou také čeští turisté, kteří mohou vyrazit za poznáváním neprobádaného Mongolska, kam navíc aktuálně nepotřebují víza,“ uvedl šéf Letiště Praha Jiří Pos.

Eznis Airways na trasu nasadí svůj jediný širokotrupý Airbus A330-200 pro 256 cestujících. Půjde o letoun s registrací JU-1332. Dalšími stroji ve flotile veřejnosti nyní prakticky neznámé společnosti jsou dva Boeingy 737-700.

Praha by pro aerolinku měla být jednou ze čtyř pravidelně obsluhovaných destinací, dalšími jsou podle jejího rezervačního systému Busan, Hongkong a Čchongdžu. Ani na jedno spojení si však minimálně v tuto chvíli nelze zakoupit letenky online.

„Nově zavedený bezvízový styk pro české turisty zdvihl zájem o cesty za nedotčenou mongolskou přírodou. Češi si cení velehor v pohoří Altaj, pouště Gobi, cestování na motorkách nebo třeba za rybolovem. Opačným směrem míří mongolští zaměstnanci českých firem v rámci vládního Programu kvalifikovaný zaměstnanec či nejnověji studenti,“ dodal český velvyslanec v Ulánbátaru Jan Vytopil.

Návštěvníci z České republiky nepotřebují v současné době vízum do Mongolska pro krátkodobé cesty (do 30 dnů) za účelem turistiky.

Tagy EZNIS Airways letiště praha LKPR Mongolsko prg Ulánbátar
49 komentářů