Praha získá spojení s dalším městem v Gruzii, Eurowings začaly prodávat letenky do Tbilisi

Letadla společnosti Eurowings na pražském letišti. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýLetadla společnosti Eurowings na pražském letišti. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Dopravce nabídne do hlavního města Gruzie dva lety týdně, a to vždy v pondělí a pátek.

Nízkonákladová letecká společnost Eurowings plánuje létat mezi Prahou a gruzínským Tbilisi. Na linku, jejíž provoz začne se začátkem zimního letového řádu 2023/24, konkrétně od 30. října, už začala prodávat letenky. Dopravce nabídne do hlavního města Gruzie dva lety týdně, a to vždy v pondělí a v pátek. Jako první o tom informoval web Airways.cz.

Zpáteční letenky v nejlevnějším tarifu bez odbaveného zavazadla aktuálně vychází na sedm tisíc korun, vzhledem k čerstvému přidání linky do rezervačního systému lze však nejspíše očekávat celkové zlevnění či jiné slevové akce. Délka letu dosahuje čtyř hodin.

Nová linka do Tbilisi bude již druhým spojením Česka s Gruzií. Wizz Air už totiž provozuje linku z pražského letiště do Kutaisi, gruzínského druhého největšího města. Spojení je v provozu třikrát týdně. Popularita státu ležícího na východním okraji Černého moře v regionu Kavkazu v posledních letech neustále stoupá. Právě Wizz Air létá do Kutaisi z většiny letišť v okolí českých hranic. Od roku 2005 funguje mezi státy Evropské unie a Gruzií bezvízový styk.

Tagy Eurowings EW Gruzie kutaisi letecké spojení do Gruzie letiště praha prg PRG-TBS Tbilisi TBS
20 komentářů