Praha na léto opět uzavře jednu z nejdůležitějších tepen. Zkomplikuje se vjezd do obchodního centra

Rekonstrukce Průmyslové ulice v Praze. Foto: TSKRekonstrukce Průmyslové ulice v Praze. Foto: TSK

Omezení provozu na Průmyslové potrvají až do konce letních prázdnin.

V pondělí 24. června začnou přípravné práce před zahájením rekonstrukce druhé poloviny pražské Průmyslové ulice. Omezení provozu potrvají až do konce letních prázdnin. První půlku nechala Technická správa komunikací opravit loni také během léta, obavy z rozsáhlých kolon se tehdy nenaplnily.

Letos však varování přichází znovu. „V době přípravných prací a při samotné uzavírce musí řidiči počítat s omezením, které způsobí značné komplikace ve východní části Prahy a zdržení zejména v dopravních špičkách,“ varuje TSK.

Tentokrát budou práce probíhat v opačném směru, než tomu bylo v předcházejícím roce. Opraví se 600 metrů dlouhý úsek mezi ulicemi Tiskařská a U Stavoservisu ve směru na Hostivař. Provoz bude veden jedním jízdním pruhem v protisměru na druhé polovině komunikace.

Před zahájením hlavních oprav 29. června musíme místo stavebně připravit a vybudovat přejezdové pásy, aby v době prací byla zajištěna dopravní obslužnost v místě,“ uvedla mluvčí společnosti Eurovia Iveta Štočková. Firma měla opravy na starosti loni i letos.

Od zmíněné soboty 29. června do konce srpna se uzavře celý jízdní pás opravovaného úseku ve směru z Hloubětína do Hostivaře. Provoz bude veden obousměrně druhým jízdním pásem a vjezd do ulice Teplárenská bude možný jen v termínu od 9. 7. do 31. 8.

Vratný přejezd do Areny

Vjezd do Fashion Areny a do spalovny odpadů bude ve směru z Hloubětína do Hostivaře možný jen omezeně pomocí vratného přejezdu přes střední dělící pás za samotnou stavbou.

Opravy spočívají v kompletní výměně všech vrstev silnice. Vybuduje se nové odvodnění a obnoví se dopravní značení včetně nových zálivů pro MHD. „Jsme si vědomi toho, že omezení v tomto velmi vytíženém místě může způsobit komplikace a chtěli bychom požádat řidiče o trpělivost a ohleduplnost,“ dodala Štočková.

V úseku projede v pracovní den až 53 000 vozidel, včetně tranzitní nákladní dopravy. O letních prázdninách je však intenzita nižší. Komunikaci to proto řadí nejen mezi jednu z nejvytíženějších v metropoli, ale částečně supluje i nedostavěný vnější okruh.

Zastávka MHD Spalovna Malešice bude po dobu rekonstrukce mimo provoz. Cestující musí využít zastávku Zamenhofova naproti Fashion Areně až za dopravním omezením.

Tagy dopravní omezení v létě Eurovia CS Průmyslová rekonstrukce Technická správa komunikací hl. m. Prahy
25 komentářů