dkv-spojujeme

Praha bude mít přímé spojení s Kazachstánem, SCAT Airlines budou létat do Astany

Boeing 737 aerolinií SCAT. Pramen: Letiště PrahaBoeing 737 aerolinií SCAT. Pramen: Letiště Praha

Letecká společnost SCAT Airlines potvrdila, že spustí novou pravidelnou linku mezi Prahou a Astanou. Aerolinka bude do hlavního města Kazachstánu

Letecká společnost SCAT Airlines potvrdila, že spustí novou pravidelnou linku mezi Prahou a Astanou. Aerolinka bude do hlavního města Kazachstánu létat s Boeingem 737 od 2. června dvakrát týdně, vždy ve čtvrtek a v neděli.

„Spuštění pravidelných letů na lince z Prahy do Astany je výsledkem více než ročního vyjednávání, na kterém se kromě Letiště Praha podílely ambasády obou zemí a také agentura CzechTourism,“ uvedl šéf Letiště Praha Václav Řehoř.

Podle odhadů letiště nové spojení využije přibližně 24 tisíc cestujících za rok v obou směrech. „Primárně jej budou využívat kazašstí turisté, nicméně předpokládáme, že napomůže ke zvýšení turismu také z České republiky a rozvoji vzájemné obchodní spolupráce,“ doplnil Řehoř.

Nová přímá linka do Kazachstánu umožní cestujícím také přestup na navazující lety do dalších měst v Kazachstánu, jako jsou například Almaty, Šymkent, Taraz, Oskemen nebo Pavlodar. „Jsme si jistí, že propojení hlavních měst České republiky a Kazachstánu bude velkým přínosem pro rozvoj cestovního ruchu obou zemí,“ řekl Vladimir Denisov, prezident SCAT Airlines.

Do Almaty létaly do ledna 2016 z Prahy České aerolinie.

Tagy Astana Kazachstán letiště praha SCAT Airlines
8 komentářů