Praha bude mít opět spojení s Kazachstánem, spojení otevře FlyArystan

Airbus A320 společnosti FlyArystan. Foto: FlyArystanAirbus A320 společnosti FlyArystan. Foto: FlyArystan

Od července bude spojení v provozu dvakrát týdně.

Kazašská nízkonákladová společnost FlyArystan spustí od 12. června přímé spojení mezi Prahou a kazašským Aktau (IATA kód SCO). Půjde o jediné přímé spojení Česka a Kazachstánu, v minulosti mezi oběma zeměmi létaly kazašské SCAT Airlines.

Odlety Airbusu A320 pro 180 cestujících jsou plánované vždy v neděli (16:10 z Prahy, 12:50 z Aktau), od 6. července přibude ještě čtvrteční let. Dopravce si Českou republiku vybral jako svou první destinaci v Evropě. Ve směru z Prahy let potrvá 4 hodiny a 55 minut, z Kazachstánu o 40 minut déle. Nejlevnější zpáteční letenky stojí 230 eur.

 „Před pandemií byl Kazachstán největším a klíčovým partnerem České republiky ve Střední Asii. Věříme, že spuštění přímých letů pozitivně ovlivní nejen obchodní a ekonomické vztahy mezi oběma zeměmi, ale také usnadní českým turistům poznávání krás Kazachstánu,“ řekla obchodní a marketingová ředitelka FlyArystan Madina Buzhinová.

„Poprvé od pandemie také přichází obnovení přímého spojení s Kazachstánem, což je dalším významným krokem k postupnému rozšiřování sítě destinací na úroveň roku 2019. Očekáváme, že linku využije za rok více než 25 000 cestujících v obou směrech,“ dodává ke startu nové linky ředitel Leteckého obchodu Letiště Praha Jaroslav Filip.

FlyArystan je nízkonákladovou dcerou kazašského dopravce Air Astana. Aktuálně má ve flotile 10 letadel Airbus A320.

Tagy Aktau FlyArystan Kazachstán letecké spojení do Kazachstánu letiště praha PRG-SCO
9 komentářů